Sari la conținut

Cordonul ombilical nu se rupe la naștere…

… ci pe la vârsta de 3 ani. Asta mi-a spus pediatrul copilei prima dată când a venit să o vadă. Pe vremea aia, Sophie avea doar câteva zile de când venise pe lume și eu eram mai speriată ca niciodată în viața mea. Nici nu apucasem să fiu bine mamă și deja mi se părea că nu mă descurc, că nu-s suficient de bună și de pregătită pentru copilul pe care-l născusem și pe care, totuși, îl așteptasem cu atâta nerăbdare.

Nu trebuia să mă cunoști prea bine ca să vezi panica și neputința de pe fața mea. Cred că mamă fiind la rândul ei, doctoriței i s-a făcut milă de mine și, după ce-a consultat-o pe Sophie a stat de vorbă cu mine aproape o oră. Printre multele lucruri valoroase pe care mi le-a spus este și ăsta, care și acum îmi răsună în cap: ”Cordonul ombilical nu se rupe la naștere, ci pe la vârsta de 3 ani sau poate mai târziu. Fiecare emoție de-a dvs. o va simți și copilul. Când veți fi mai obosită și mai stresată, atunci copilul va fi mai agitat și va plânge mai mult. Dacă nu veți conștientiza asta, vă veți învârti într-un cerc vicios”.

(...)

Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro

Sursa foto: Pixaby

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti