Sari la conținut

Profesorii cer bani în plus pentru orele online, reclamând riscul de „radiații” la care sunt expuși

“Profesorii se expun unor riscuri în timpul orelor online și ar trebui să fie recompensați financiar” – asta susține un sindicat din educație, care a și cerut Guvernului să acorde profesorilor spor de radiații. Această solicitare nu face referire și la elevii care sunt în aceeași situație cu profesorii și nici nu se ia în calcul că monitoarele moderne nu emit radiații.

Pentru că educația s-a mutat în online, nu doar elevii întâmpină dificultăți, ci și profesorii.

„Eu cred că altele sunt prioritățile în învățământ acum, nu acest spor. Cât despre pericolul pe care l-ar prezenta radiațiile monitoarelor... Ele nu există”, spune Lăcrămioara Bozieru, profesoară de limba engleză.

Ecranele pe care le folosim cu toții astăzi nu emit radiații. Chiar dacă radiațiile nu sunt reale, acest spor există și îl primesc și alți bugetari.

Cornelia Popa Stavri, secretar general al sindicatului FSLI, a invocat la Digi24 Hotărârea de Guvern  nr. 34 din 2018 cu privire la regulamentul cadru privind acordarea sporurilor pentru personalul bugetar din învățământ. „Vă aduc la cunoștință că sunt foarte multe unități bugetare care beneficiază de spor de condiții vătămătoare și periculoase și se aplică acest spor, lucrează tot cu astfel de calculatoare, ba chiar performante. Nu înțeleg de ce se pune problema în domeniul educației că nu ar fi necesar un astfel de spor”, a declarat Cornelia Popa Stavri.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!