Sari la conținut

Tort ursuleț de „ciocolată”- cu nucă și carob

Pe cât este de simpatic acest tort ursuleț de ciocolată, pe atât este de delicios. Asta e bine fiindcă, altfel, aproape că ți-ar fi milă să-l mănânci.

Evident că a fost nevoie de o ocazie cu totul specială ca să fac acest tort.  L-am preparat, împreună cu mama mea, pentru aniversarea de 2 ani a nepoțelului nostru (verișorul lui Alex). Deși tortul pare foarte complicat de făcut, de fapt, este mai simplu decât pare. E nevoie de puțină organizare după care totul merge strună.

    Nu sunt adepta mâncării în forme haioase de animale, flori, iarbă, nori dar fac o excepție la ocazii speciale sau așa, doar de amuzament.

De ce am ales forma asta de tort? Am zis că e mai mult decât potrivită având în vedere că cel mic adoră animalele iar mama lui îl alintă mereu “ursuleț”.

Sigur, putea să i se facă milă de urs și să nu ne lase să tăiem tortul (adică ursul) și să-l mâncăm. Astea sunt niște riscuri pe care trebuie să ți le asumi…

    Știu cazuri de copii care s-au pus pe plâns după ce au mâncat urechile cățelului făcut din felii de fructe sau coama leului făcută din morcovi.

Așa că, înainte de toate, asigură-te că nu îți faci ție o supriză și că cel mic al tău va aprecia tot efortul tău și va fi dornic să înfulece urechile ursului, de exemplu.

Tortul este fără zahăr și fără cacao, cu blatul îndulcit cu banane. În cremă am pus curmale pentru a-i da gustul dulce și textura lipicioasă.

Absolut toată familia a mâncat din acest tort, de la copii și părinți până la bunici, unchi și mătuși. Mai mult, adulții nici măcar nu și-au dat seama că nu conține zahăr sau cacao, la fel ca și în cazul tortului de „ciocolată” cu afine și zmeură (pe care l-am făcut când Alex al meu a împlit 3 ani).

Dacă vrei să prepari și tu aceast tort ursuleț de „ciocolată”, găsești lista de ingrediente și modul de preparare mai jos.

Timp preparare:
60 min
Timp coacere:

35-40 min
Număr porții:
15-20 felii
Dimensiune vas:
două boluri ramekine (diam. 10 cm, h 6 cm)
formă de tort cu fund detașabil (diam. 30 cm)
forma copt (diam. 15 cm)
 
(...)

Citeşte mai mult pe mamamag.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!