Sari la conținut

Prima ecografie a sarcinii

Nimic nu este mai emotionant decat prima ecografie a sarcinii, cand ai confirmarea oficiala ca esti insarcinata si, in functie de momentul in care o faci, auzi si pentru prima oara bataile inimii bebelusului. Putine sunt mamele care nu au pastrat cu sfintenie imaginea de la prima ecografie.

 

Cand se poate face prima ecografie a sarcinii?

Exista doua tipuri de ecografii pe care le poti face. ecografia transvaginala si ecografia transabdominala. Niciuna dintre ele nu este dureroasa. In cazul in care faci ecografie transabdominala, cel mai devreme se poate detecta sarcina la 5 saptamani. In cazul ecografiei transvaginale, se poate detecta de la 4 saptamani. 

 

Daca testele arata o sarcina si ecografia nu

Cel mai adesea, atunci cand observi o intarziere a menstruatiei iti cumpari un test de sarcina. Daca el este pozitiv, urmatorul pas este sa faci o ecografie. Ajungi la medicul ginecolog, faci o ecografie si medicul iti spune ca nu vede inca sarcina.

Din ce cauza se intampla asta? Cel mai adesea pentru ca varsta sarcinii este mult prea mica si nu au trecut saptamanile necesare pentru a fi vazuta de ecograf. In astfel de conditii medicul te va chema la o noua ecografie peste o saptamana, doua.

 

Ce altceva se mai afla la prima ecografie a sarcinii

Medicul va incerca sa determine locul de atasare a sarcinii. Acest lucru este important pentru a exclude existenta unei sarcini extrauterine. Cel mai bine se poate detecta sau exclude o sarcina extrauterina la 5-6 saptamani de sarcina. Adesea o astfel de sarcina este insotita si de dureri abdominale si sangerari.

De asemenea se incearca determinarea si a varstei aproximative a sarcinii. Asa ca, vei avea si surpriza de a ti se da data probabila a nasterii. Mai multe despre cum se calculeaza data nasterii poti afla de aici.

Tot la aceasta ecografie se confirma si viabilitatea fatului. Se considera ca fatul nu este viabil daca nu se aud bataile inimii la ecografia de 5-6 saptamani sau daca sacul amniotic este gol, fara niciun embrion. In acest caz, in scrut timp, va urma un avort spontan.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!