Sari la conținut

Ce se întâmplă când nu intervii? Nimic grav, doar un copil ajunge la spital.

Poliţia şi Protecţia copilului din Târgu Jiu au deschis o anchetă după ce un copil de 13 ani a fost snopit în bătaie şi băgat în spital de mama sa fiindcă nu ar fi obţinut note maxime la şcoală.

Băiatul a fost muşcat de mână şi umplut de vânătăi pe tot corpul. El a fost externat și acum se află în stare bună.

Vecinii spun că nu ar fi primul incident, din casa acestora auzindu-se des țipete, pentru că mama copilului nu este mulțumită de felul în care acesta învață, deși este olimpic. – Digi 24

Din această știre extrasă de pe www.digi24.ro, cel mai cutremurător mi se pare următorul paragraf:

Vecinii spun că nu ar fi primul incident, din casa acestora auzindu-se des țipete

► Citeşte şi Violenţa la copii. Cum să reacţionezi?

Aha! Deci ce înțeleg eu din asta este că vecinilor nu li s-a părut nimic nelalocul lui, atâta timp cât n-a venit nimeni să le spună că acel copil a ajuns la spital. Dar, la aflarea acestei vești, oamenii presupun că au fost de-a dreptul cutremurați și au început să “dea din casă” despre ce mamă denaturată aveau drept vecină.

Nu voi vorbi astăzi despre această femeie pe care, îmi cer scuze, dar nu o pot numi mamă, pentru că pur și simplu nu merită. Dacă a făcut ce spun anchetatorii că a făcut, sper să plătească pentru faptele sale.

Dar simt nevoia să insist asupra vecinilor acestei femei, căci ei sunt reprezentativi pentru o foarte mare parte a populației din România: populația privitorilor pasivi. Sunt foarte mulți și în toate domeniile (probabil că în anumite situații și eu am făcut asta), dar astăzi vreau să vorbesc despre cei care sunt martorii violenței față de copii și nu interivn în niciun fel pentru că…nu știu exact de ce.

(...)

Citeşte mai mult pe celmaibuntata.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!