Sari la conținut

15.000 de lei de la stat pentru al treilea copil. Banii vor fi dați și retroactiv

O familie va primi din partea statului, la nașterea celui de-al 3-lea copil, o sumă totală de 15.000 de lei, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă națiunii", iar tinerii vor primi la căsătorie aceiași bani, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă societății". Tinerii vor restitui însă banii dacă divorțează în primii 5 ani.

Potrivit profit.ro, familiile cu al 3-lea copil și tinerii care se căsătoresc vor primi bani de la stat, ca "primă pentru recunoașterea contribuției adusă națiunii". Banii vor fi dați și retroactiv. Sistemul va fi aplicat dacă un proiect inițiat în Parlament pe această temă va fi aprobat.

Proiectul mai prevede că o familie numeroasă, cu cel puțin 3 copii, va primi o alocație suplimentară lunară în cuantum de 50% din salariul minim brut pe economie, dacă acești copii au vârsta sub 18 ani (toți sau cel puțin 3), sunt înscriși la școală, stau împreună cu ambii părinți și măcar un părinte are un venit pentru care achită contribuții la buget.

În ce condiții vor fi dați banii și retroactiv? Află mai multe detalii aici!

Articole relationate
Gogoși de casă cu iaurt

Gogoși de casă cu iaurt

A venit ieri Albert de la școală cu o poftă maximă de gogoși, după ce văzuse la nu știu cine pe stradă. Am căutat atunci o rețeta simplă, ca alternativă mai...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat

  Desenele animate și educația

  Plouă afară. E frig și cred că e un moment potrivit pentru acest subiect, despre care vreau să scriu de ceva vreme – despre educația copiilor și desenele animate. Un lucru e sigur, copiii...

  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti