Sari la conținut

Cum să fii o mamă chic – 7 trucuri de stil indispensabile

Atunci când ai de ţinut în braţe (sau de mână) un copil, lucrurile se schimbă puţin din punct de vedere vestimentar! E adevărat că multe proaspete mămici se simt copleşite doar de ideea de a se îmbrăca, indiferent unde trebuie să meargă!

Există totuşi câteva trucuri de stil pe care le poţi aplica fără efort, care te vor ajuta să fii chic în orice situaţie, fie că plimbi cu căruciorul un nou-născut, sau că te afli la locul de joacă cu un copil de grădiniţă!

Sunt trucuri pe care le-am descoperit prin experienţă proprie, în cei aproape doi ani de când sunt mama unui băieţel foarte activ pe nume David! Mi-am dorit să ştii acest lucru, pentru că mi se pare important faptul că eu am trecut, efectiv, prin diferite situaţii vestimentare şi îţi pot oferi soluţii deja testate, care au funcţionat de minune!

Cum să fii o mamă CHIC – 7 trucuri de stil indispensabile

Conceptul mom on-the-go se referă la femeile care îmbina activităţile zilnice şi job-ul cu îngrijirea copilului şi petrecerea a o parte din timp cu acesta. În principal, este vorba despre o femeie activă care are nevoie de ţinute casual chic, pe care să le poată purta întreaga zi, indiferent de ceea ce face sau locul în care se duce, cu sau fără copil! Un astfel de outfit trebuie să se potrivească mai multor circumstanţe, fără a fi nevoie să schimbi elementele care îl compun!

1. Încălţăminte cu talpa joasă

Nu mă refer la încălţăminte sport, pentru că sunt atâtea variante care să o înlocuiască! De la celebrii pantofi oxford, la pantofii loafer, la varianta de toamna-iarna ankle boots sau chiar ghete şi cizme cu talpa joasă sau toc foarte mic. Aşadar, variantele sunt multe şi ne oferă posibilitatea de a ne mişca (alerga după cel mic) în voie, fără să ne obosească piciorul sau să ne provoace dureri în cazul purtării îndelungate! Dacă totuşi vrei să foloseşti încălţămintea sport în ţinutele tale, optează pentru o pereche de jeans – niciodată pantaloni sport, de trening!

2. Materiale care nu se şifonează

Când ţii copilul în braţe sau te joci cu el, uiţi de întâlnirea de afaceri pe care o ai mai târziu şi nici nu-ţi mai rămâne timp să calci hainele! În plus, este un stres inutil pe care îl poţi elimina fosrte simplu! Găseşte acele topuri din materiale care nu se şifonează! Viaţa ta se va simplifica instantaneu! Chiar dacă nu ai nimic de făcut în mod special, hainele cu aspect şifonat sunt inestetice şi strica orice ţinută, ceea ce nu te ajută deloc, mai ales într-o perioadă în care ai nevoie mai mult ca oricând să te simţi frumoasă!

3. Haine care se spala la maşina de spălat

Când ai grijă de un copil, hainele se murdăresc foarte repede! Nu mai ai timp să te ocupi de fiecare lucru în parte, să îl speli şi să îl aştepţi câteva zile până se usucă! Îţi trebuie piese 100% versatile şi purtabile, iar asta înseamnă să le poţi spăla la maşina automată, pentru a fi disponibile imediat! În plus, poţi folosi mult mai eficient timpul pe care altădată îl petreceai spălând de mână! Împrieteneşte-te şi cu un produs foare bun pentru scos petele, vei avea nevoie!

4. Poşeta poştaş (sau cu mâner reglabil), cu închidere completă

Îţi trebuie o poşetă căreia să nu-i porţi de grijă, să nu îţi cadă de pe umăr sau să nu te temi că-ţi vor cădea obiecte din ea! Când eşti cu cel mic, atenţia se focuseaza 100% acolo, nu ai nevoie de elemente perturbatoare, cum ar fi calvarul pierderii genţii sau a obiectelor din interiorul ei! Dacă nu îţi place ideea unei extra genţi pentru bebe, atunci va trebui ca poşeta personală să fie suficient de încăpătoare încât să poţi transporta şi lucrurile celui mic! Rezumat: o poşetă medie sau mare, cu baretă pentru a o purta pe umăr tip poştaş, care să se închidă complet cu fermoar!

5.  Accesorii mici și rezistente la șocuri
 
 În primul rând, te vei simți foarte vinovată în cazul în care copilul tău se va zgâria într-un inel, brățară sau colier pe care tu le porți. În al doilea rând, te vor incomoda destul de tare dacă îl vei lua în brațe sau atunci când îl schimbi, îi dai să mănânce, etc. 

(…)

Citește mai mult pe www.marianaromanica.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!