Sari la conținut

Avand in vedere cate s-au spus despre laptele...

Avand in vedere cate s-au spus despre laptele praf in ultima vreme, ma bate gandul ca dupa ce incep diversificarea, sa-l inlocuiesc cu lapte de vaca diluat cu ceai sau apa (laptele fiind din sursa sigura de la tara) sau lapte pasteurizat/UHT. Voi ce parere aveti? Mentionez ca in prezent, bebelusul meu de 4 luni, papa cam 300 ml lapte praf, in rest papa doar san.

Răspunsuri
Eu le-am dat mult timp lapte praf, fara vreo repercursiune negativa. Imi pare rau ca nu le-am introdus lapte de vaca mai devreme. La 6 luni pare insa mult prea devreme pentru lapte de vaca.
Exista si studii care sustin ca lapte praf este mai bun decat cel de vaca http://www.suntmamica.ro/bebelusi/alimentatia-sugarului-diversificarea/laptele-de-vaca-contraindicat-pana-la-doi-ani-2205
Cel mai bine ar fi sa te sfatuiesti cu pediatrul tau.
Ideala, cu toate aceste controverse, mi se pare alaptarea exclusiva pana la doi ani cand poti introduce laptele de vaca fara griji.
Si copiii mei au fost hraniti cu formula. Si atunci cand baiatul avea aproape doi ani, am vrut sa ii scot laptele praf si sa-i dau de vaca. Si am gasit o sursa de incredere de lapte de vaca (cel din comert este cam gol de ceea ce inseamna nutrienti). Am luat laptele si l-am dus la un laborator si surpriza a fost ca rezultatele sa arate ca nici cel din sursa mea sa nu fie foarte departe de cel din comert. Conteaza foarte mult cum e hranita vaca, starea ei de sanatate. Asa ca in opinia mea ordinea ideala este laptele matern, laptele praf special pentru bebelusi si abia apoi laptele de vaca normal.
buna, eu am dat puiutului meu san pana la un anisor, pe la noua luni am introdus laptele praf si bineinteles l-a refuzat apoi am incercat iar dupa intarcare la sfatul medicului cu laptic novalact de digestie (avea ceva probleme cu constipatia pe atunci). Bineinteles ca laptele de mama e cel mai bun pt puiut dar si formulele de lapte praf sunt special concepute pt ei. si sfatul meu este sa vb cu pediatrul el te poate lamurii cel mai bine
Va multumesc pentru raspunsuri! Cu ajutorul vostru, mi-am mai linistit temerile legate de laptele praf (de continutul acestuia si repercusiunile lui asupra sanatatii copilului). Stiu ca ideal ar fi alaptarea exclusiva (asa am procedat in cazul primlui copil) insa, acum, avand doi copii mici, este putin cam dificil sa reusesc sa-i impac de fiecare data si de aceea mai apelez si la solutia de compromis.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti