Sari la conținut

cum faceti fata colicilor?bebele meu are 2 sapt...

cum faceti fata colicilor?bebele meu are 2 sapt si deja au inceput sa il deranjeze si mi se rupe sufletul cand o vad ca plange din cauza lor ce pot fac ca sa aline durerea?

Răspunsuri
Buna, pentru colici eu i-am dat infacol sau espumisan. Ii faceam masaj la burtica seara dupa baie si l-am tinut si in wrap elastic sau sling cu inele. Acestea sunt sisteme ergonomice de purtat copilul, deci sta foarte comod si corect pentru coloana lui, se simte ca si cum e in brate, iar tu poti sa mai faci una alta prin casa. Colicii de obicei se manifesta pana pe la 3-4 luni.
Si eu ti-as recomanda un sistem de purtare caci burtica bebelusului sta in contact direct cu a ta, iar pozitia la verticala il ajuta sa elimine gazele mai rapid. La noi doar marsuppiul si tinutul in brate au functionat. Am incercat toate solutiile anti-colici, nu a avut niciuna efect. Poate debridatul (luat la recomandarea medicului), care am inceput sa i-l dau dupa 3 luni, insa eu cred ca mai degraba s-au terminat colicii decat sa fi fost efectul medicamentului.
La noi erau mai ales seara si, la fel, cam tot ce am putut face a fost sa il port in brate. Uneori se linistea, alteori nu. Ca si picaturi am folosit bonisan. Din cate stiu el se poate da inca din prima luna de la nastere.
Buna. Noi , din fericire nu prea ne-am confruntat cu colicii abdominali, insa la baietelul cel mare, ii mai dadeam Bonisan pentru ca dupa spusele doctorului, indifferent daca are sau nu colici, aceste picaturi, il ajuta la digestive. Am mai auzit de la alte mamici ca le dadeau copilasilor Debridat sau diverse ceaiuri: Baby Drink, Baby Calm, etc,
Durerile provocate de colici sunt groaznice, noi am incercat sa le alinam cu ceaiuri ca Alinan sau Baby drink dar fara prea mare succes asa ca am apelat la recomandarea doctorului la Espumisan ii dadeam 10 picaturi dimineata si zece seara timp de o saptamana si jumatate am urmat tratamentul apoi nu am mai avut problemem decat ocazional cand apelam iarasi la Espumisan. in plus culcatul pe burtica si mangaierea burticii bebelului ii mai alina din durere
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti