Sari la conținut

Cum gestionati situatiile conflictuale in parc...

Cum gestionati situatiile conflictuale in parc cand doi copii de ex. vor sa se joaace fix cu aceeasi jucarie?

Răspunsuri
Buna. Depinde de varsta copiilor. Biataul meu are 1 an si 9 luni si intervin in astfel de situatii pentru ca daca nu se bat, nu stie inca sa isi stapaneasca furia ii incerc sa ii explic de fiecare data ca jucariile sunt la comun si sa incerce sa respecte ordinea primul venit primul servit, asta daca e o jucarie din parc. Daca este jucaria lui personala mie mi se pare corect sa se joace el cu ea si daca o vrea pe a altuia, ii explic ca este a celuilalt si ca o are si el pe a lui.
Buna,si eu cred ca depinde de varsta copiilor, daca sunt apropiati de varsta si e a celuilalt copil..ii explic fetitei mele ca și ea are o jucarica si ca aceea este a lui si nu i-o putem lua. Eu i-as mai zice ca e mai frumoasa jucaria noastra:)) ca ii face si mai curiosi sau as propune sa faca schimb de hucarii sa ii dea si ea o jucarie de-a ei:)
Depinde. Daca se cearta ai mei intre ei, incerc sa le explic. Daca nu inteleg, confisc jucaria, pana se linistesc. Daca se cearta ai mei cu altii..tot cu explicatii. Dar nu insist nici ca fii-mea sa dea o jucarie, nici ca altcineva sa i-o ofere, pentru ca pana la urma nici noi nu vrem sa ne dam lucrurile si nu mi se pare normal sa o oblog sa faca asta.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti