Sari la conținut

Mamici de baietei, cand i-ati decalotat? Cum a...

Mamici de baietei, cand i-ati decalotat? Cum a fost? Ce se intampla daca nu umblam deloc acolo?

Răspunsuri
Trebuie tras la fiecare baita...altfel va face fimoza ..infectie...se intervine chirurgical ...nu e chinuitor....citeva zile dat cu crema de galbenele si e bine.
Eu am mers cu baiatul la Budimex si l-a decalotat un medic. Sper ca definitiv si total. Pana acum nu am avut nici un fel de problema in acest sens ( copilul are 7 ani). Nu stiu daca e o regula ca baietii nedecalotati sa faca fimoza. Experienta e un pic dureroasa pentru copil, cu inflamare si durere la urinat sau in momentul igienei. Dar in 3-4 zile a trecut la noi, folosind crema de galbenele.
Din pacate, in Romania, inca se mai practica decalotarea fortata. Recomandarea medicilor este ca acesata sa se faca natural, fara interventie. Va recomand sa cititi cu atentie si sa luati o decizie in ceea ce priveste aceasta problema, abia dupa ce ati discutat cu pediatrul si cu un chirurg.
http://www.pediatrucluj.ro/tag/decalotare/
Eu nu as apela la medici pentru acest procedeu. Decalotarea se produce natural fara nicio interventie incepand cu varsta de 1 an si pana la 5-6 ani.
Eu nu si pana acum nu avem probleme. Oricum cred ca instinctiv isi face singurel treaba cand facem baie sau cand scapa din ochiii mei si isi da scutecul jos prin casa.
Lavinia, fix acelasi articol vroiam sa il pun si eu. Decalotarea nu e necesara, copilul o face natural cand se joaca cu puța și trage de ea, in toate modurile si chipurile. Din pacate la noi in tara majoritatea medicilor sustin decalotarea fortata, mie mi se pare barbar. Din experienta parintilor de baieti, doar cei care i-au decalotat fortat au avut probleme si au ajuns la fimoze si operatii, restul sunt bine merci.
Medicii din maternitatea Filantropia, din Bucuresti, unde i-am nascut pe ambii copii, mi-au recomandat sa nu-i decalotez, caci este mai sanatos asa, riscul de infectie in zona este mult mai mic. Decalotarea nu este necesara, ea se realizarea natural, pe parcurs ce creste copilul. Igiena in zona intima se face prin spalarea penisului la fel ca pe un deget, doar in exterior.
Buna

L-am decalotat pe primul baietel la Grigore Alexandrescu pentru ca nu il puteam curata bine si exista riscul sa se infecteze! In primele zile a simtit oarece discomfort cand facea pipi dar a trecut in cateva zile! La al doilea baiat nu a fost necesar!
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!