Sari la conținut

V-ati confruntat cu constipatia bebelusului,...

V-ati confruntat cu constipatia bebelusului, mai ales in primele luni? Cum ati rezolvat?

Răspunsuri
in cazul bebelusului foarte eficient este masajul burticii in sensul acelor de ceasornic, daca nu functioneaza, poti incerca cu termometru, dupa care exista supozitoare care sa-l ajute. Cea mai buna metoda de tratament este, insa, prevenirea care se poate realiza extrem de usor mai ales daca bebelusul este alaptat exclusiv la san.
buna Daniela
intai trebuie sa fii sigura ca e constipat.iti zic din experienta. asa am crezut si eu cu al meu bebe.si am mers pe la medic chiar. dupa ceva vreme au zis si doctorii asa functioneaza el. bebe al meu in primele luni facea chiar si la 6 zile dar facea normal. am citit o gramada in vremea aia despre chestia asta si un raspuns bun am gasit intr'o carte scrisa de un pediatru italian(nu mai tin minte bine numele cartii si nu as vrea sa gresesc). si deci m'am linistit ca asa functioneaza al meu bebe.(dupa ce am recurs si eu la metoda masajului la burtica si operatiunea termometru) care foarte putin au avut efect doar o data sau de doua ori.eu mancam doar supe si beam multa apa si nu cred ca bebe s'ar fi constipat
Ne-am confruntat cu constipatia. Mai ales copiii hraniti cu formula se constipa. Si i-am dat sa bea ceai de musetel. In cateva ore si-a revenit. Pentru calmarea imediata ii faceam masaj la burtica. Termometrul si supozitorul le-am folosit extrem de rar. Nu le recomand pentru ca pot deregla ciclul de defecare, printr-o stimulare externa. Si asta poate crea dependenta. Organismul trebuie singur sa-si gaseasca modalitatile de reglare. Dupa inceperea diversificarii, m-am ajutat de fructe in special pentru a combate constipatia. Para este un fruct purgativ. Succesul este garantat.
mentionez ca il alaptam exclusiv la san. dupa diversificare foarte rar am avut probleme. prunele ne ajutau luam de alea gonfiate
Inca de la nastere s-a constipat, la recomandarea pediatrului i- am dat bifido baby cand a mai crescut in perioadele cu probleme ii dau prune si pere care isi fac efectul in aceeasi zi!
Multumesc mult,mamici!!
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti