Sari la conținut

Vaccinul optional Prevenar. Pareri pro si...

Vaccinul optional Prevenar. Pareri pro si contra vaccinarii copiilor cu acest vaccin?

Răspunsuri
Tot ce e optional, poate fi evitat. Pot aparea fel si fel de reactii adverse...sunt reticenta la acest capitol.
Eu sunt pro orice imi protejeaza copilul. In isteria asta creata in legatura cu vaccinurile, cei mai multi parinti se plang de faptul ca i-am facut vaccinul si tot a facut boala respectiva. De mai multe ori chiar. Dar nici un vaccin nu promite imunitate totala. Asa toti am avea un organism injectat si perfect. Vaccinul ajuta la ameliorarea simptomelor. Organismul contacteaza virusul, dar reuseste sa lupte impotriva lui, reactionand cat mai bine. Dar nu perfect. Copilul face otita, face febra, dar cazurile in care timpanul este afectat iremediabil sunt foarte rare. Copilul face enterocolita, face febra, se deshidrateaza, dar nu mai moare, asa cum se intampla inainte ca vaccinurile sa fie implementate in sistemele de sanatate publica. Bineinteles ca nu-mi transform copilul in cobai pentru orice vaccin care apare pe piata, dar cred ca uneori ne inflamam prea repede. Avem doar o scuza: e vorba despre copiii nostri. Dar un pic de cumpatare nu strica.
Eu nu l-am facut si nici nu l-as face pentru ca nu-l consider relevant. Din cele optionale am facut doar rotarixul, fiindca in perioada respectiva era o mega epidemie de infectii cu rotavirus. În rest, eu am ramas la schema de baza, obligatorie.
L-am facut la ambii copii la recomandarea doctorului pediatru in care am mare incredere! Chiar daca se imbolnavesc fac o forma mult mai usoara daca sunt vaccinati!
L-am facut primului copil, in 4 rapeluri, la 3, 5, 7 luni si la un an si 3 luni, dar am renuntat sa-l mai fac la al doilea copil. Pe primul l-am vaccinat si cu optionale, dar la al doilea nu am mai considerat ca ar fi necesar sa-l intepam atat. Baiatul mare era chiar traumatizat cand vedea pe cineva in halat alb.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!