Sari la conținut

Apa pentru bebelusi

Cand incepem sa oferim bebelusului apa?

- Bebelusul alaptat nu are nevoie de apa, el isi satisface setea de la san: de fapt, la inceputul fiecarei alaptari laptele matern contine mai multa apa, care va stinge setea sugarului.

- Bebelusul hranit cu preparate lactate artificiale are nevoie de apa intre mese, in plus fata de apa necesara pentru prepararea laptelui. Aceasta nevoie de apa este argumentata atunci cand ii este cald, cand are febra sau diaree.

- Bebelusul hranit cu lapte de vaca (este cunoscut ca nu este recomandat pana la varsta de 9 luni) are nevoie de apa intre mese.

- Cand bebelusul primeste si alimente solide, amintiti-va sa-i oferiti adesea apa intre mese.

Cum ii oferim bebelusului apa?

- Pana la varsta de 4 luni, apa (mai ales pentru cei ce stau in provincie, chiar si apa imbuteliata), TREBUIE sa fie fiarta timp de 5 minute: apa clocotita se poate pastra 2 sau 3 zile in frigider sau 24 de ore la temperatura camerei.

- Inaintea varstei de 6 luni, apa poate fi oferita cu biberonul in cantitati mici din cand in cand, 30-60 ml, urmand ca mai tarziu sa folositi un pahar sau cana speciala pentru bebelusi.




- Dupa varsta de 4-6 luni, evitati sa-i dati apa sau suc cu o ora inaintea mesei, pentru a nu strica apetitul bebelusului.

Afla totul despre apa cea mai buna pentru bebelusi si inca multe in plus
 
Ce fel de apa ii dam bebelusului?

Urmatoarele surse de apa sunt bune pentru bebelus:

- Apa de la robinet, intotdeauna folositi apa rece, nu calda pentru prepararea laptelui, pentru baut sau pentru gatit. Lasati apa sa curga un timp pentru a fi cat mai redusa cantitatea de plumb si arama. Este de preferat sa o fierbeti inainte de folosire.

- Apa de la fantanile arteziene carora li s-au facut teste recente si s-a confirmat calitatea si stabilitatea apei. Daca tratati apa cu un indulcitor, un filtru cu carbon, un distilator, evitati sa o folositi pentru un bebelus de pana la 1 an.

- Apa imbuteliata comercializata din surse naturale sau tratate: in momentul in care a fost deschisa se va pastra in frigider. Evitati apa imbuteliata carbogazificata, mineralizata precum si apa distilata sau demineralizata.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Victoria G.

    Buna mamici, eu ii dau copilului meu sa beie apa de coral cu toti parametrii in norma.Coralul curata apa, o face vie, alcalina, o imbogateste cu 74 minerale, strukturata, ii reda tensiunea superficiala in norma.Apa e usor asimilata de catre celule, hidrateaza bine celulele, ajuta la asimilarea substantelor nutritive, si elimina toxinele din organism, bacterii. Ajuta atit la mentinerea cit si la restabilirea sanatatii. E o metoda naturala de imbunatatire a calitatii apei. P-u detalii despre apa de coral, ma gasiti pe skype si ma impartasesc cu informatii , sanatate!!!
    Cit tine de prets nu e diferenta mare fata de apa simpla din comert insa beneficiile p-u sanatate sunt de nedescris, e indicata kiar din primele luni de viata. skype - coral.club3

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!