Sari la conținut

Bodog: Copiii nevaccinați vor putea fi înscriși doar la instituții private

Părinţii care refuză vaccinarea şi consilierea nu îşi vor putea înscrie copiii în colectivitate, dar vor putea găsi alternative educaţionale, explică ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Sancțiuni vor fi aplicate, potrivit proiectului de lege conceput de Ministerul Sănătății, părinților care nu se prezintă la medic și celor care refuză să fie informați cu privire la vaccinare. Dacă va fi adoptată în forma prezentată, legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019.

►Citeşte şi Italia va da o lege care le va interzice şcolarilor nevaccinati corespunzător să înveţe în şcolile de stat

„Am discutat şi cu ministrul Educaţiei şi cu specialişiti în educaţie şi există şi posibilităţi alternative de învăţământ pe care părinţii şi le pot asuma în cazul în care îşi asumă că refuză vaccinarea. Repet, părintele are posibilitatea de a refuza vaccinarea, are posibilitatea să scrie acest lucru şi să îşi asume responsabilitatea pentru actul de a refuza vaccinarea. Orice i se întâmplă copilului sau cuiva din comunitate, părintele şi-a asumat această responsabilitate”, a precizat Bodog, într-un interviu acordat News.ro.

(...)

Citeşte mai mult pe digi24.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!