Sari la conținut

Tusea la copii. Manifestari si recomandari

In perioada toamnei copiii se confrunta destul de des cu perioade de tuse. Ele se pot intinde de la cateva zile la peste o saptamana. Iti vom spune mai jos ce trebuie sa stii despre tuse, astfel incat sa iei deciziile corecte pentru cat mai putin disconfort.

Ce este tusea

In primul rand trebuie sa stii ca tusea nu este o boala si, adesea, ea se poate dovedi foarte utila. Ea adesea impiedica o infectie sa atinga caile respiratorii si din aceasta cauza nu trebuie sa fie oprita cu orice pret. Tusea este, de asemenea, un mod natural de curatare a plamanilor.

 

Care sunt tipurile de tuse

Tusea se imparte, in general, in doua tipuri: tuse uscata si tuse productiva.

Tusea uscata este cu foarte putine secretii si este foarte iritanta. Ea poate sa fie provocata de o infectie la nivelul cailor respiratorii superioare. Dar poate sa fie si un semn al astmului. Mai multe despre tusea uscata puteti citi aici

Tusea productiva este caracteristica infectiilor cronice, acele infectii care tin o perioada mai lunga de timp. Ea poate fi cauzata de o raceala lunga, dar si de bronsita sau pneumonie.

 ►Citeste si Care este diferenta dintre raceala si gripa la copii?

Tratamentul in cazul tusei

Tusea este un simptom al uneo boli sau al unei probleme a organismului. Asa ca, daca vrem sa scapam de ea, tratam boala si nu tusea.

Cea mai frecvent intalnita forma de tuse este cea care apare ca urmare a unei raceli. Ea este insotita de curgerea nasului si febra. De obicei se trateaza cu picaturi pentru nas, medicamente pentru febra si medicamente pentru durerea de gat. De obicei este suficent sa curatam bine nasul pentru a opri tusea. Antibioticele sunt recomandate numai in caz de pneumonie sau sinuzita purulenta.

Siropurile pentru tuse nu sunt recomandate in caz de tuse productiva, intrucat impiedica organismul sa se curete de factorii patogeni. Ele se dovedesc insa a fi utile in cazul tusei seci.

In cazul in care tusea este insotita de alte simptome, precum febra, sau nu trece de la sine intr-o saptamana, atunci este recomandat sa mergeti la un medic.

 ►Citeste si Tumericul: 5 remedii pentru întreaga familie

Masuri pentru a usura simptomele tusei

Hidratarea. Este esentiala pentru a ajuta organismul sa lupte cu boala. Dati ceaiuri indulcite cu miere, supe, compot fara zahar.

Aerul sa fie umed. Mai ales in cazul unei tuse seci, umiditatea este de mare ajutor. Important mai ales noaptea, cand episoadele de tuse cresc in frecventa.

Administrati picaturi saline si curatati bine caile respiratorii.

Puneti copilul sa doarma un pic ridicat, sprijinit pe perne, pentru ca asa ii va fi mai usor sa respire fara sa tuseasca.

Ocoleste toti factorii care ar putea irita: de la fum, pana la mirosuri puternice.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!