Sari la conținut

Probleme de sănătate ale copilului. 7 simptome pe care nu ai voie să le ignori - VIDEO

Când eşti mamă, orice manifestare neobişnuită a copilului, oricât de mică, îţi pare că ascunde o problemă de viaţă şi de moarte. Te alarmezi, suni în dreapta şi în stânga, cauţi pe Google tot felul de păreri, mai mult sau mai puţin avizate, şi nu te calmezi până nu vezi că micuţul este într-o perfectă stare de sănătate, gata să zâmbească  din nou şi să facă năzbâtii.

Aşadar, deşi este adevărat că de foarte multe ori exagerăm cu precauţiile, nu înseamnă că nu trebuie să notăm schimbările prin care trece copilul. Sunt unele simptome care nu trebuie ignorate sub nicio formă, deoarece pot ascunde probleme de sănătate care necesită imediat intervenţia specialistului.

1. Febră mare – În cazul în care bebeluşul face febră mare, trebuie contactat de urgenţă medicul.

Ce înseamnă febră mare, în funcţie de vârstă?

De la 37,8 - 38  grade Celsius – până în 3 luni
38.8 grade Celsius – între 3 şi 6 luni
39.4 – peste 6 luni

2. Febră care persistă mai multe zile – Trebuie contactat pediatrul, dacă cel mic are temperatura de peste 38 de grade Celsius, la următoarele praguri: 

Între 3 şi 12 luni – temperatura de 38 de grade Celsius, mai mult de 24 de ore
Între 1 şi 2 ani – temperatura de 38 de grade Celsius mai mult de două zile
Peste 2 anişori - temperatura de 38 de grade Celsius mai mult de 3 zile

► Citeşte şi Ce să faci şi ce să nu faci, atunci când copilul are febră - VIDEO

3. Febră + durere de cap + vomă şi piele palidă – Acestea pot fi simptomele unei meningite, ceea ce înseamnă că trebuie să contactaţi de urgenţă medicul.

► Citeşte şi Meningita

4. Pete, umflături, şi mâncărimi – Inflamaţiile locale (zone roşii, reliefate şi mai tari la atingere), pot ascunde boala Lyme. Aceasta mai poate fi asociată şi cu febră, cefalee, greaţă, vărsături sau dureri musculare. În orice caz, când apar diverse pete pe copil, este necesar să contactaţi medicul pediatru.

► Citeşte şi Muşcătura de capuşă în cazul copiilor mici

5. Aluniţe care îşi modifică forma – Contactaţi medicul dacă cel mic are o aluniţă care şi-a schimbat forma (a devenit neregulată), s-a mărit şi are o nuanţă mai ciudată

► Citeşte şi Alunitele la copii. Ce trebuie sa stii

6. Durere bruscă şi puternică de stomac – Durerile intense în partea dreptă a stomacului pot ascunde biencunoscuta apendicită. Consultaţi pediatrul!

► Citeşte şi Apendicita acută la copil. Simptomatologie, diagnostic și tratament

7. Urinează rar – Urinatul rar, însoţit de buze uscate, apatie, plans fără lacrimi şi bătăi de inimă mai frecvente decât de obicei – sunt semne ale deshidratării. Este necesar să contactactaţi medicul.

► Citeşte şi Deshidratarea la copii: Cand devine grava?

Pentru mai mult informaţii despre ceea ce este de făcut, în cazul în care apar astfel de simptome, vă invităm să citiţi materialele de mai sus, care fac trimitere direct la site!
 

Sursa: Parents

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!