Sari la conținut

Trei aperitive delicioase pentru prichindei pretenţioşi

Oare există vreo mamă care să nu treacă măcar o dată prin situaţia disperată în care copilul ei refuză pur şi simplu să mănânce? Care să nu se confrunte măcar o dată cu gândul că este o mamă rea şi că din cauza ei copilul nu vrea să audă niciun cuvânt despre alimentaţie? Ei bine… ştim că nu! Oricât de mâncăcios ar fi copilul (deşi ne îndoim că sunt multe cazuri de acest gen), cu siguranţă sunt momente în care nu simte nevoia să mănânce absolut nimic. Şi, în astfel de momente, degeaba îi spunem noi mamei să nu forţeze copilul, dacă nu îi este foame, sau că porţiile pentru copii sunt diferite de cele de adulţi… numai ea ştie ce este în sufletul ei, atunci când puiul nu mănâncă.

Putem, în schimb, să venim în întâmpinarea ta, mamă dragă, şi să îţi şoptim câteva reţete de aperitive absolut delicioase, pe care prichindeii pretenţioşi nu au cum să le refuze. Îţi garantăm!

1)    Sandwichuri cu quesadilla şi sos din cremă de brânză

Chiar dacă reţeta sună  complicat, noi îţi garantăm că nu e deloc aşa: Pregăteşte mini-sandwichuri din quesadilla, unse cu cremă de brânză Almette, umplute cu caşcaval, şuncă şi legumele preferate, în strat subţire. Prepară apoi un sos din brânzica pufoasă care a rămas şi un pahar de iaurt cremos.

De ce ingrediente am nevoie pentru sosul de brânză?

Sosul de brânză necesită foarte puţine ingrediente. Iată de ce anume vei avea nevoie: 30 g de unt, 2 linguri de făină, 500 ml de lapte, 100 g de brânză (noi am alege tot Almette, pentru că suntem înnebuniţi după ea), sare şi piper.

Cum se pregăteşte sosul de brânză?
•    Topeşte untul într-un recipient la foc domol.
•    Adaugă făină treptat, după ce s-a topit untul, amestecând mereu.
•   Adaugă un pahar de lapte, amestecând încontinuu, până ce conţinutul devine omogen.
•    Adaugă treptat laptele rămas, amestecând mereu.
•    Lasă amestecul la foc domol aproximativ zece minute.
•    Adaugă treptat brânza, amestecând mereu.
•    La final, adaugă sare şi piper după gust.

Serveşte mini-aperitivele alături de acest sos şi aşteaptă-te ca prichindelul să mănânce cum nu l-ai văzut vreodată!

2)    Ardei gras şi cremă de brânză

Feliază un ardei gras verde, unul roşu şi unul galben în bucăţi asemănătoare unor sticksuri. Pune-le pe toate într-un bol de ceramică şi pregăteşte borcănaşul preferat de Almette. Oricare sortiment se potriveşte de minune, dar nouă ne place în combinaţie cu crema de brânză cu verdeaţă. Miam-miam!

3)    Ciuperci la grătar umplute cu cremă de brânză

Alege nişte ciupercuţe mai mari, curăţă-le, aşează-le pe grătar, condimentează-le cu puţină sare şi găteşte-le până se înmoaie şi se rumenesc uşor, pentru aproximativ 15 minute. Apoi, umple-le cu Almette din belşug şi aşează-le în farfuria preferată a micuţului.

Poftă bună prichindeilor voştri!

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!