Sari la conținut

Setea excesiva in timpul sarcinii. Cateva explicatii

 Setea excesiva in timpul sarcinii poate aparea dintr-o varietate de motive. Este de obicei un simplu semn ca organismul tau are nevoie de mai multe lichide dar poate fi si semnul unei complicatii mai grave. Consulta-ti intotdeauna medicul daca ai orice simptome neobisnuite in timpul sarcinii, mai ales daca sunt persistente. Setea asociata cu alte simptome poate fi un semn ca ai nevoie de tratament medical. Tratarea setei din timpul sarcinii se poate face prin tratarea problemei de baza sau se poate rezolva doar prin cresterea aportului de lichide.

Hidratarea

Gravidele simt nevoie de a urina mai des, indiferent de stadiul sarcinii. La inceputul sarcinii, setea este modul organismului de a iti spune ca ai nevoie de mai multe lichide. Fluidele in plus ajuta rinichii sa dreneze deseurile din organism, inclusiv cele produse de copil. Sacul amniotic este umplut cu lichide pentru a proteja copilul. Completarea acestui sac necesita consumarea mai multor fluide. Consumul de alimente sarate poate nevoia de a bea mai multe lichide. Unele femei pot simti ca setea este insatiabila, mai ales daca au transpiratii nocturne sau le-a crescut temperatura corpului.

Volumul de sange

Setea din timpul sarcinii este o reactie comuna la cresterea volumului de sange al femeii insarcinate. Volumul de sange al organismului creste substantial in timpul sarcinii - mai mult de 40 la suta. Prin urmare, femeia insarcinata simte nevoia de a bea mai multa apa pentru putea produce sange suplimentar. Sangele in plus ajuta la furnizarea de oxigen si substante nutritive catre fat in timpul sarcinii. Apa este importanta in dezvoltarea de noi celule.

Tensiune arteriala scazuta

The American Heart Association indica faptul ca o scadere a tensiunii arteriale in primele 24 de saptamani de sarcina este uzuala. Aceasta este rezultatul faptului ca inima trebuie sa pompeze sangele suplimentar prin corp, ceea ce poate fi mai dificil. Setea neobisnuita este un semn al tensiunii arteriale scazute, insa nu este singurul. Alte simptome includ ameteli, confuzie, lesin, vedere incetosata, greata, piele rece, piele umeda, paloare, respiratie rapida si oboseala.

Sursa: Livestrong

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!