Sari la conținut

Cum poți scăpa de cearcăne? Remedii naturale pentru mămici

Viața de proaspătă mămică vine la pachet cu multe nopți nedormite. Și, inevitabil, și cu cearcăne, pe care fondul de ten sau corectorul nu le pot acoperi. Ce-i de făcut? Apelează la câteva remedii pe care le poți pregăti acasă, cu ingrediente naturale.

În programul unei mămici se strecoară mai greu spre deloc vizitele la un cabinet de cosmetică ori la sala de sport. Cât despre orele de odihnă alocate… nu prea mai există atunci când bebelușul are doar câteva luni, nu?!

Te regăsești în situația descrisă mai sus? Iată câteva măşti naturale şi comprese care te pot ajuta să scapi de cearcăne și pe care le poți realiza acasă.

Apă de trandafiri

Apa de trandafiri hidratează şi hrăneşte pielea şi, de asemenea, ajută la eliminarea petelor roşii şi a iritaţiilor. Poate fi cumpărată din magazine sau farmacii, dar poate fi preparată şi acasă, vara sau toamna, când trandafirii încă mai sunt înfloriți.
Ai nevoie de petale proaspete de trandafir și de un pahar cu apă fierbinte. Cum o poți prepara? Pune petalele într-o cratiţă şi toarnă paharul cu apă caldă peste acestea şi lasă-le timp de câteva minute pentru a forma conţinutul. După, mută conţinutul într-o sticluţă şi las-o la frigider, dar nu o ţine mai mult de o săptămână. În tot acest timp, încearcă să utilizezi tot conţinutul.

►Citeșteși Beauty tips pentru mămici! 9 recomandări pentru unghii sănătoase

Toarnă apă de trandafiri pe discuri demachiante şi pune-le sub ochi. Lasă-le să acţioneze timp de 15 minute şi repetă procesul în fiecare dimineaţă şi după-amiază până când eşti mulţumită de rezultatul obţinut.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale ajută la întinderea pielii din zona ochilor și, dacă este folosit regulat, poţi scăpa fără prea mult efort de cearcăne. Aplică 2-3 picături de ulei înainte de culcare, masând zona ochilor, iar după o săptămână poţi vedea rezultate.

Comprese cu castraveţi

Castraveţii conţin o cantitate foarte mare de antioxidanţi şi au un efect de albire. Tot ce trebuie să faci este să tai castravetele în felii rotunde şi să le laşi la frigider timp de 30 de minute. După, aplică-le pe ochi şi asigură-te că acestea acoperă în întregime zonele cu probleme. Lasă-le pe faţă timp de 10-15 minute şi clăteşte cu apă rece. Repetă procesul timp de o săptămână în fiecare zi.

Comprese de ceai

Bogat în cafeină şi antioxidanţi, ceaiul se numără printre cele mai bune modalităţi de a scăpa de cearcăne. Alege să foloseşti ceaiul verde sau negru, aşteaptă să se răcească, iar după tot ce trebuie să faci este să introduce dischete demachiante în ceaşcă şi aplică-le pe ochi. Lasă compresele pe ochi timp de 10-15 minute. Aplică în fiecare zi timp de o săptămână şi vei vedea schimbări mari.

Mască din pâine şi lapte

Laptele ajută la hidratarea tenului şi la albirea pielii, iar pâinea, bogată în vitamina B, calmează pielea şi neutralizează erupţiile cutanate. Fă o pastp din pâine şi lapte, aplică masca în zona ochilor şi las-o să acţioneze timp de 10-15 minute, iar după acest timp, îndepărteaz-o.

Tu la ce alte remedii naturale apelezi pentru a scăpa de cearcăne?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!