Sari la conținut

Cum arată acum gemenele care s-au născut ținându-se de mână. Primele lor imagini, virale pe Internet

Vezi gGalerie foto

În urmă cu doi ani, fotografia unor nou-născute ținându-se de mână făcea înconjurul lumii. Jenna și Jillian Thistlethwaite sunt gemene monozigote, adică au împărțit aceeași placentă, iar apropierea lor este atât de puternică încât și azi se țin de mână mai tot timpul.

Gemenii monozigoți sau gemenii identici sunt gemenii care provind din scindarea unui singur ovul fecundat înainte de ziua a 14-a de dezvoltare intrauterină. Provenind dintr-un singură celulă-ou, cei doi gemeni posedă același patrimoniu genetic și au același sex. În cazul gemenilor monocorionici, diamniotici, scindarea are loc între zilele 4-8, fiecare din cei doi gemeni având propriul sac amniotic însă doar un singur corion și o singură placentă.

În categoria explicată mai sus intră și cele două surori născute în Ohio, Statele Unite, în urmă cu doi ani. Jenna și Jillian Thistlethwaite sunt gemene monocorionice, un caz care apare o dată la 10.000 de sarcini, și au venit pe lume în 2014, pe 9 mai, după ce mama lor a petrecut mai bine de 50 de zile la pat, pentru a preveni eventualele complicații.

Pericolul placentei unice constă în faptul că transferul substanţelor nutritive şi al oxigenului se poate realiza în mod inegal pe parcursul creşterii şi dezvoltării. În consecinţă, bebeluşii sunt expuşi disfuncţiilor cardiace şi circulatorii, discordantelor în dezvoltare sau disfuncţiilor cerebrale ale unui fat dacă celălalt nu poate supravieţui.

Revenind la povestea celor două surori din Ohio, nașterea lor a fost una spectaculoasă, bineînțeles. Momentul în care medicul care a efectuat cezariana le-a scos din pântecele mamei a fost imortalizat, iar poza cu pricina s-a transformat rapid într-unul dintre cele mai distribuite cadre în mediul on line și nu numai.Motivul? Deși au fost scoase la 45 de secunde diferență una de cealaltă, fetițele s-au ținut de mână tot timpul.

►Citește și Cea mai virală ședință foto pe Internet: Cvintupleții care te cuceresc pe loc!

Și tot demână se țin și acum. Ce-i drept, nu tot timpul, căci Jenna și Jillian, care au împlinit 2 ani, se poartă ca două surioare obișnuite: se joacă, se ceartă, se împacă și… iar se ceartă. Însă se iubesc și părinții le suprind mereu… ținându-se de mână, de multe ori – alături de frățiorul lor mai mare.

Intră în galeria foto să vezi mai multe imagini cu cele două surori!

Foto: Akron Children's Hospital; Facebook / Sarah Thistlethwaite

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!