Sari la conținut

Factorii care determina cantitatea scazuta de lapte

Aproape majoritatea mamicilor trec printr-o perioada in care se intreaba daca au suficient lapte pentru bebelus si sunt cazuri in care cantitatea de lapte produs de sanul mamei nu ajunge la minimul necesar. Cu toate acestea, sunt destul de putine mame care, intr-adevar, au o cantitate insuficienta de lapte.

Multe femei cred ca au aceasta problema, dar nu este asa. Acest lucru se intampla daca pierzi senzatia de plin a sanului sau daca nu mai curge ocazional lapte din sani. De fapt, acestea sunt semne prin care corpul iti transmite mesajul ca s-a obisnuit cu alaptarea bebelusului si cu cantitatea de care acesta are nevoie. Un bebelus aflat intr-o perioada de crestere intensa, va avea nevoie de mai mult lapte decat de obicei, iar alaptarile frecvente vor lasa in sani mai putin lapte decat de obicei.


Unii medici sunt de parere ca aceasta problema nu trebuie tratata superficial. Daca a scazut cantitatea de lapte sub limita, bebelusii ar putea fi subnutriti. Pentru majoritatea femeilor, schimbarea programului si modului de alaptare ar putea rezolva problema, dar 2-5 procente din mame, nu au suficient lapte.
 

Care este cauza?

Cantitatea de lapte produsa de sani poate scadea temporar daca frecventa alaptarilor e mai mica din motive cum ar fi: dureri ale sanilor, bebelusul este letargic si nu se hraneste suficient, sau folosirea unei metode ineficiente de alaptare. Pilulele ce contin estrogen sau afectiuni ale sanului pot influenta in egala masura lactatia.

Pentru un numar redus de femei, problema poate fi de ordin psihic sau hormonal.

In majoritatea cazurilor, nu cantitatea este problema ci tehnica de alaptare, care nu ii permite bebelusului sa se hraneasca suficient.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!