Sari la conținut

Nou-născuți schimbați la Maternitatea Ploiești. Mama unei fetițe a plecat din greșeală cu copilul altei mame

Poate unul dintre cele mai mari coșmaruri ale unei proaspete-mame este să i se încurce copilul cu un altul, la maternitate. Ei bine, pentru două mame din Ploiești coșmarul a devenit realitate!

Două femei au născut, la Maternitatea din Ploiești, două fetițe care întâmplător au primit același nume.

Luni, când una dintre mame s-a externat, și i s-a dat cealaltă fetiță. Se pare că mama rămasă la spital, al cărei copil a fost luat din greșeală, și-a dat seama că fetița care i-a fost adusă nu este a ei. Așa că a semnalat de urgență acest lucru, iar mama care s-a externat prima a fost sunată să aducă înapoi copilul luat și să ia fetița pe care o născuse.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat luni, pentru Agerpres, că în acest caz a fost vorba despre două fetiţe născute în aceeaşi zi, care au acelaşi nume şi acelaşi prenume.

 „Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a precizat Ilinca.

Sursa








 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!