Sari la conținut

Te rog, ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Nu am fost niciodată una dintre acele mămici care îşi îmbăiază copilul de 3 ori pe zi, care îl dă cu dezinfectant pe mânuţe ori de câte ori îi atinge cineva. Nici nu l-am ţinut numai în casă, sub pretextul că se poate îmbolnăvi, şi nu mă puneam pe plâns când se întâmpla să mai dau greş ca mamă pentru că, spre exemplu, nu reuşeam să îi tai unghiuţele şi se mai zgâria pe faţă.

Am încercat să îmi cresc copilul cât mai apropiat de modul în care m-a crescut pe mine mama, dar, cu toate acestea, era o regulă la care ţineam ca la ochii din cap şi care se numea cam aşa: Ţine-ţi microbii departe de bebeluşul meu!

Obişnuiesc să îmi ţin copilul în marsupiu – pentru că este mult prea ataşat de mine – dar acest obicei a venit mână în mână cu dorinţa mea de a-l proteja de microbii tuturor oamenilor de pe stradă, care săreau pe el să îl prindă de mânuţe şi să îl sufoce cu sărutări.

Nu mă înţelege greşit, îţi mulţumesc! Sunt foarte bucuroasă că îţi place de copilul meu, că ţi se pare adorabil, că l-ai pupa cât e ziua de lungă pentru că aşa simţi tu să îţi arăţi afecţiunea, dar toată această bucurie a mea este mai mică decât îngrijorarea că i-ai putea transmite microbi puiului meu.

Nu te pot lăsa să îl iei în braţe când tu nu te-ai mai spălat pe mâini de ore bune şi nu ştiu de unde vii, dacă ai pus sau nu mâna pe animale… Ca să nu mai spun că sigur de-abia ţi-ai băgat telefonul în buzunar şi e dovedit ştiinţific faptul că telefoanele mobile sunt printre cele mai murdare obiecte.

Nu te pot lăsa să îl pupi… Este mic, curat, sistemul imunitar încă nu este foarte puternic şi este foarte posibil să și sufere de simptome tare neplăcute și să plângă, dacă tu îi dai microbi.

►Citeşte şi Te rog, nu îmi mai pupa copilul!

Ştiu că e adorabil, toţi copiii sunt adorabili, dar haide să ne mulţumim cu un zâmbet, cu o adresare drăgălaşă, cu o vorbă frumoasă. Copilul va fi mult mai fericit aşa, ţi-o garantez! Şi ştiu că în esenţă asta este ceea ce îţi doreşti!

Şi mai e ceva: te rog din tot sufletul meu de mamă nu mai veni să îmi vizitezi bebele dacă eşti răcit sau ai vreo altă boală transmisibilă. “Îmi curge puţin nasul” - este de ajuns ca tu să îmi îmbolnăveşti copilul. “Am o tuse, dar e pe trecute” – îmi poate ţine copilul la pat cu săptămânile. Te rog, gândeşte-te la asta înainte să treci pragul uşii mele!

Nu mă înţelege greşit şi nu te bucura dacă după ce mi-ai auzit tot acest discurs copilul meu s-a îmbolnăvit. Nu încerc să îl cresc într-o bulă, e normal să se îmbolnăvească, din când în când, e chiar bine pentru sistemul lui imunitar, dar nu pot încuraja pe nimeni să se apropie  de copilul meu murdar şi răcit.

Te rog şi… îţi mulţumesc!

►Citeşte şi Bunici, vă rog nu îmi mai forţaţi copilul să vă îmbrăţişeze!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • robi

    pazestel singura ca .si nu invinovati pe toata lumea de .....contaminare sau vrei sa interzici bietilor oameni sa mearga pe aceasi strada cu tine?sau poate toti ar trebui sa se dea din calea ta.sau poate propui vreo solutie radicala.sau daca fereasca Dumnezeu copilul ti se imbolnaveste din culpa ta.pe cine dai vina ?pe toata lume dar pe tine niciodata.Cum poti vorbi asa ceva .?

  • vasile

    @robi
    Doamna are in ceea ce zice 100% dreptate, vorbeste de contactul direct al unei persoane cu situatie igienica/infectioasa discutabila cu un sugar ce are sistemul imunitar nedezvoltat si care se poate imbolnavi foarte usor si grav. Tipic si tragic este cazul matusii pupacioase si imbecile cu buzele slinoase pline de herpes care poate infecta sugarul pana la o encefalita herpetica care este ori letala ori lasa deficiente neurologice grave pe viata. Salut articolul, trage und semnal imporant de alarma, mamelor nu lasati pe nimeni se atinga de bebe-ul vostru decat daca stiti ca s-a spalat bine pe maini si nu are o viroza, si nimeni in afara de parinti nu are voie sa il sarute!

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!