Sari la conținut

Un bebeluș din Marea Britanie a murit din cauză că medicii nu i-au făcut o injecție de rutină

William Moris-Patto, bebelușul născut la spitalul Addenbrooke din Cambridge, a murit la șapte săptămâni de la naștere, din cauză că medicii nu i-au făcut o injecție de rutină. La spital s-a înregistrat, în mod greșit, că i se făcuse o injecție cu vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui.

Părinții săi, Naomi și Alexander Moris-Patto, oameni de știință în vârstă de 33 de ani din Chatteris, Cambridgeshire, doresc să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța vitaminei după ce un medic legist a concluzionat că William nu ar fi murit dacă spitalul i-ar fi administrat injecția. Vineri, medicul legist Lorna Skinner KC a descris omisiunea drept „un eșec grav în îngrijirea medicală echivalentă cu neglijență”.

Naomi Moris-Patto, care conduce un laborator de cercetare privind dezvoltarea embrionilor umani la Institutul Francis Crick, a declarat: „Băiețelul nostru a fost cel mai prețios lucru pentru noi și am face orice să îl mai ținem în brațe. Nu mai putem face asta, dar ne dorim că niciun alt copil să nu fie pus în pericol din cauza unor astfel de omisiuni.”

William s-a născut prematur la 34 de săptămâni pe 27 iulie 2020 și a rămas în spital timp de două săptămâni, înainte de a fi luat acasă. În orele de după naștere, Moris-Patto își amintește că a întrebat dacă bebelușului i s-a făcut injecția cu vitamina K și a fost asigurat că i s-a făcut. Toți bebelușii se nasc cu o deficiență de vitamina K, dar la bebelușii prematuri deficiența este și mai mare.

William a început să se simtă rău în data de 11 septembrie și a fost dus înapoi la spital cu ambulanța. Medicii au spus că a suferit o hemoragie cerebrală și, în ciuda faptului că a fost operat de urgență, micuțul a murit în brațele părinților săi pe 17 septembrie.

„Este devastator că nu îl vom vedea niciodată pe William zâmbind. Nu am ajuns niciodată să-i cumpărăm un pătuț, a trebuit să alegem un sicriu”, a spus Moris-Patto. „Prima lui zi de naștere a venit și a plecat, la fel cum Crăciunul și Paștele au venit și au plecat, fără el. Fără cadouri pentru el, fără ceremonia de botez, fără căutat loc la grădiniță sau uniformă pentru școală. Nu este doar un bebeluș pe care l-am pierdut, ci este fiul nostru, pentru tot restul vieții noastre.”

O anchetă de cinci zile a stabilit că lui William nu i s-a administrat vitamina K după naștere, dar că din greșeală, s-a înregistrată că s-a făcut asta.

Medicul legist a spus: „A fost un eșec grav în îngrijirea medicală echivalând cu neglijență. Există o legătură cauzală clară și directă între acel eșec și moartea lui William, dacă i s-ar fi administrat vitamina K, nu ar fi murit. William a murit din cauze naturale – o deficiență de vitamina K, care a provocat o hemoragie intracraniană spontană. La moartea lui a contribuit neglijența”


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!