Sari la conținut

Adela Popescu a povestit totul despre a doua naștere: Curmați-mi durerea cu orice preț

Deși a devenit mămică pentru a doua oară de doar câteva zile, Adela Popescu și-a făcut timp pentru a povesti pe larg, pe propriul blog, despre cea de-a doua naștere. Actrița a declarat că nu a fost deloc ușor, însă a uitat absolut tot atunci când a văzut că bebelușul este bine.

„Dar să vă explic ce particularitate au avut cele două travalii ale mele. Capul copiilor s-a așezat pe terminațiile nervoase ale coloanei. Astfel, deși monitorul înregistra, să spunem, contracții de 30%, suportabile pentru oricine, eu efectiv mă tăvăleam de durere.

Așadar durerea travaliului venea peste cea de coloană, oferindu-mi chinuri inimaginabile, continue și de neoprit. Pe de o parte ar fi putut să îmi aplice peridurală.

Asta ar fi încurcat, însă, foarte tare protocolul pentru cezariană în cazul în care s-ar fi ajuns la asta.

Copilul, după ultimele masuratori era mare, plus că nu cobora în pelvis. (..)

Durerile deja creșteau în intensitate și frecvența contracțiilor era la mai puțin de un minut. Fiecare mișcare de mușchi declanșa un nou val de iad. simțeam o durere uriașă continuă dublată de repetitivitatea contracțiilor.

Știu că la un moment dat nu mai puteam nici să clipesc, buzele mi se uscaseră, gura la fel și tot ce mai puteam face era să ridic un deget prin care semnalizam că sunt în mijlocul unei contracții, deci, să rog să nu mă atingă nimeni.

Mărturisesc că nimic, dar absolut nimic nu mă alina. (..) Am respirat așa cum știam că trebuie să o fac, am plâns, am urlat surd, și cred că dacă mai aveam puterea să scot un sunet acela ar fi fost „curmați-mi durerea cu orice preț”.

Am supraviețuit jumătatea de oră promisă și deja ajunsesem la dilatație sapte, iar capul copilului era aplicat perfect. Înteleg ca la a doua sarcină dilatția se produce repede, odată cu coborarea capului. Urma să nasc!"

Întreaga experiență, povestită mai în detaliu, aici.

Sursa foto


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!