Sari la conținut

O fetiţă de 12 ani şi-a adus pe lume frăţiorul. Imaginile emoţionante au devenit viral

Vezi gGalerie foto

Jacee Dellapena, o fetiţă în varstă de 12 ani, a devenit cea mai tânără moaşă din lume, după ce a asistat la venirea pe lume a frăţiorului ei, tăindu-i cordonul ombilical.

Când îţi închipui prima întâlnire cu frăţiorul nou-născut, te gândeşti la o mogâldeaţă adorabilă,   înfăşurată într-o păturică, ce doarme ca un îngeraş.
Dar se pare că pentru Jacee Dellapena, o fetiţă curajoasă de 12 ani, lucrurile au stat cu totul diferit. Micuţa a participat la naşterea frăţiorului ei, acceptând chiar să-i taie cordonul ombilical, la invitaţia şi sub atenta supraveghere a medicului.

“Jacee este un superstar, pentru că a reuşit să facă ceea ce a făcut. Naşterea este un proces natural şi sper ca asta să înţeleagă toată lumea care vede fericirea din ochii fiicei mele, asistând la naşterea propriului frăţior. Sunt convinsă că Jacee nu va uita niciodată acest moment şi că legătura dintre ea şi fratele ei va fi cu atât mai strânsă, cu cât a existat acest moment între ei doi. Şi, cine ştie? Poate Jacee se va face medic, într-o bună zi”, a declarat mama lui Jacee, Dede Carraway, din Mississippi. 

Dede a adăugat că decizia ca Jacee să participe la naşere a fost luată cu toată familia şi este bazată pe credinţa lor că naşterea este un proces natural ce nu trebuie ascuns de copii, dacă ei se simt confortabil în astfel de situaţii. Cât despre luarea în braţe a celui mic şi tăierea cordonului, fata a povestit cu ochii în lacrimi că medicul a fost cel care a făcut această propunere nebunească.

►Citeşte şi O fotografie la 80.000 de nașteri. Imaginea care a devenit virală pe Internet

Jacee, deja surioara mai mare a un frăţior de 19 luni, a vrut să fie cât mai implicată în venirea pe lume a celui mic, cu cât ştia că acesta va fi ultimul ei frăţior.

“Atunci când am născut pentru prima dată (Jacee), aveam 22 de ani şi nu prea ştiam ce se întâmplă  cu mine – realitate prezentă în viaţa multor femei din ziua de azi. De cele mai multe ori, noi nu asistăm la o naştere decât atunci când ne vine nouă rândul să naştem, iar atunci ni se pare de-a dreptul surprinzător ce se întâmplă”, a spus Dede.

“În alte culturi, în schimb, unde femeile nasc foarte mulţi copii, se practică naşterea acasă, chiar în prezenţa mai mult persoane care nu au de-a face cu medicina. Aşa că este de înţeles de ce, cu cât ai mai mult de-a face cu naşterile, cu atât ştii mai bine ce te aşteaptă, atunci când vien momentul tău”, a adăugat ea.

La vederea fotografiilor de mai jos, internauţii s-au împăriţit în două tabere: de-o parte sunt cei care susţin că este prematur ca la 12 ani să fii martorul unor altfel de evenimente, iar de cealaltă sunt aceia de-a dreptul emoţionaţi de fotografii, susţinând întru totul decizia părinţilor.

Tu ce părere ai?
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!