Sari la conținut

Scaun maşină – „rear face car seat” vs. „front face car seat”

M-am decis să scriu din nou despre siguranţă, despre ce înseamnă şi cu ce ajută un scaun de maşină şi cum salvează viaţa copilului tău. Asta după ce într-o săptămână am citit a 5-a ştire care implică un accident, un copil şi un scaun de maşină sau lipsa lui. Doar două s-au terminat fericit, acolo unde cel mic era imobilizat într-un scaun, în celelalte trei cazuri povestea s-a terminat tragic... Ce este atît de greu să înţelegem că nu e incomod, nue complicat, nu e time consuming, nici o distanţa nu e prea scurtă, nu e prea scump, nu ocupă prea mult loc. E siguranţa copilului tău!

Tocmai de aceea scriu din nou despre acest subiect, ideea de bază fiind aceea că DACĂ ÎŢI PASĂ DE VIAŢA CELUI MIC – FOLOSEŞTE UN SCAUN DE MAŞINĂ!

Am decis într-un final, după multe insistenţe să încerc un „altfel de scaun”, un scaun „rear face”. Până acum câteva zile aveam un scaun „normal”, care se prindea în centurile de siguranţă ale autoturismului, scaun „front face”, moştenit de Radu de la sora mai mare.
Care e diferenţa între un scaun de maşină rear şi unul face? Care e diferenţa între cel care se prinde în centura de siguranţă şi sistemul isofix? Care este relevaţa preţului? Care e mai bun?

Să le luăm pe rînd...

Care e diferenţa între rear face car seat şi unul front face car seat – gradul de siguranţă şi stresul la care este supus gâtul şi coloana copilului, răspunsul scurt şi la obiect. rear-facing-vs-forward-facing-position-in-a-carTestele au demonstrat că pentru gâtul şi coloana bebeluşului este mai bine ca orientarea lui să fie cu spatele în direcţia de mers. Recomandarea este valabilă în special pentru copiii până în 18 kilograme sau 3 ani (americanii zic până la 2 ani). Mai mult UE a adoptat şi un document legat de siguranţa în trafic, de siguranţa copilului, care recomandă folosirea unui scaun rear face car seat până la 3 ani (Report on European Road Safety 2011-2020 – The European Parliament has adopted the Report on European Road Safety 2011-2020 (A7-0264/2011), which in paragraph 103 calls for the use of rear facing child seat for children up to the age of three travelling in vehicles. Read the press release from ANEC here.). Cu alte cuvinte beneficiile pentru sănatatea copilului sunt cu mult mai mari în cazul unui scaun rear face, DAR important este de înţeles că este important să folosiţi un scaun de maşină şi să îl folosiţi corect! Mă repet, diferenţa constă în presiunea pe care o exercită centurile de siguranţă (fie ele şi în 5 puncte) asupra gâtului şi a coloanei. Un şoc frontal este preluat diferit …în cazul rear – de tot spatele pe toată lungimea lui, la unul front – în special de umeri şi gât.
care e diferenţa între unul pe centură şi unul cu isoFix? – din experienţa mea de până acum diferenţa este legată de uşurinţa în instalare sau la mutarea dintr-o maşină în alta. O fixare corectă în centura de siguranţă a maşini a unui scaun de maşină este la fel de sigură ca un sistem isofix. Partea incomodă este că sistemul rear face ocupă mult spaţiu, adică pentru cel din dreapta şoferului va fi puţin spaţiu, poate insuficient. În maşina mea, care este generoasă, locul din faţă a devenit mititel.

(...)

Citește mai mult pe www.tataincepator.ro!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!