Sari la conținut

5 motive pentru care poveștile cu ilustrații sunt benefice pentru copii

Multă vreme, poveștile cu ilustrații au fost considerate mai puțin benefice în comparație cu cele fără imagini. Cu toate acestea, experții în alfabetizare au precizat că poveștile cu ilustrații oferă aceleași beneficii pe care le oferă și cărțile fără ilustrații.

Există numeroase beneficii ale poveștilor cu ilustrații. Iată câteva dintre ele:

Încurajează copiii să citească

Conținutul grafic face lectura mai captivantă și mai ușoară pentru copii. De asemenea, poveștile cu ilustrații conțin texte care coincid cu elementele grafice, oferind astfel indicii de context copiilor, ajutându-i pe cei mici să descifreze sensul lecturii.

Îmbunătățesc alfabetizarea vizuală

Alfabetizarea vizuală este o abilitate importantă pentru copii, în contextul tehnologiei media care este atât de avansată. Alfabetizarea vizuală reprezintă capacitatea de a citi, de a scrie și de a crea imagini vizuale. Poveștile grafice ne oferă atât text, cât și imagini, pentru ca cei mici să înțeleagă mai ușor lectura.

Ajută la îmbogățirea vocabularului

Poveștile grafice folosesc adesea cuvinte mai complexe decât cărțile tradiționale. Cuvintele complexe, alături de ilustrații, le permit copiilor să deducă sensul poveștii și să-și îmbogățească vocabularul mai ușor.

Oferă o înțelegere mai bună a poveștilor

Lectura grafică oferă copilului o poveste mai interesantă. Când copiii citesc povești cu ilustrații, urmăresc intriga mai ușor, încep să înțeleagă cauza și efectul, precum și soluționarea conflictelor.

Sporesc creativitatea

Lectura grafică îi inspiră pe copii să gândească în afara poveștilor tradiționale. Poveștile cu ilustrații oferă o modalitate ușor accesibilă pentru ca cei mici să-și folosească creativitatea.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!