Sari la conținut

Calculatoarele si tabletele ne deformeaza copiii

Este stiut ca televiziunea, calculatoarele si tabletele ori smartphone-urile sunt daunatoare copiilor. Se stie ca acestea produc dificultati de integrare sociala, dificultati de limbaj si probleme legate de capacitatea de invatare a copiilor. La toate acestea specialistii adauga un o alta problema si sustin ca cei mici (in special cei cu varsta cuprinsa intre 3-7 ani) se confrunta cu o adevarata bomba cu ceas pentru sanatatea lor si avertizeaza ca asaltul tehnologiei asupra copiilor deterioreaza starea de sanatate a acestora.

Un studiu efectuat de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Swansea, Marea Britanie a aratat ca doua treimi dintre copiii de scoala primara care utilizeaza computerele si smartphone-urile s-au confruntat cu dureri de spate si gat. Asta inseamna ca aproape 7 copii din 10 au probleme care in mod normal apar la persoanele de peste 40 de ani. In plus 5 din 10 copii au probleme de pozitie a coloanei vertebrale si modificari, uneori grave ale acesteia.

Cauza este evidenta. Pozitia vicioasa a copiilor si numarul de ore prea mare petrecut de acestia in pozitii nesanatoase in fata calculatorului sau cu tabletele in mana. Medicii pediatri din Marea Britanie au tras un serios semnal de alarma si avertizeaza ca daca nu se intervine rapid, generatiile urmatoare vor fi strambe si cocosate intr-o masura dramatica.

"Stilul de viata modern si cresterea folosirii tehnologiei are efecte negative asupra sanatatii copiilor nostri si, daca aceste probleme nu sunt abordate la scoala si acasa, urgent, ele vor accentua aceste efecte pentru generatia urmatoare", a spus Lorna Taylor, fizioterapeut si unul din specialistii care a fost implicat intr-un studiu care a urmarit sanatatea copiilor si efectele tehnologiei asupra lor.

"Este vital sa le insuflam obiceiuri sanatoase copiilor, care sa fie confortabile, sa ii ajute sa se concentreze, sa isi atinga potentialul maxim, sa lucreze si sa faca sport si sa nu fie limitati de un handicap fizic dobandit, cum sunt cele pe care le provoaca deformarea coloanei vertebrale si o viata nesanatoasa", a explicat Taylor.

Principala cauza pentru aceasta situatie considerata de medici ca fiind "dramatica" este sedentarismul copiilor, dependenta acestora de tehnologie, dar si obezitatea si alimentatia hipercalorica care suprasolicita structura osoasa a copiilor.

Citeste si:

Rahitismul si vitamina D

Premergatorul este periculos

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!