Sari la conținut

Când punem copiii pe schiuri și ce beneficii are o tabără de ski?

Am povestit deja despre relația Anei cu sportul. Nu face sport de performanță, dar sportul face parte din viața ei și mă bucur că e așa și că învăț și eu pe lângă ea să am o viață mai activă. De schiat schiază de la patru ani. Am pus-o pe schiuri la trei, dar nu s-a lipit mai nimic. La patru a făcut o săptămână cu instructor, apoi de la cinci ani a schiat în fiecare an doar în Bulgaria, întâi cu noi, apoi doi ani la școală. Anul ăsta e primul în care Ana va merge într-o tabără de ski. Sunt convinsă că o va ajuta mult și cred că ar fi fost bine să o trimitem chiar mai devreme. Niciodată însă nu e prea târziu. Am vrut să aflu când e bine să punem copiii pe schiuri, ce beneficii are o tabără de ski și la ce îi ajută pe copii sportul ăsta, considerat “extrem”. Consultant de bază mi-a fost Răzvan Marinescu, instructor de ski și fondator al Fit & Fun, Patrula de Ski.

► Citeşte şi Cum inveti copilul sa schieze

Există o vârstă ideală la care copiii învață să schieze?

În orice sport există o perioadă de inițiere. În Austria, atunci când un copil poate să meargă, se poate apuca de schi. DAR,  în Austria sunt întrunite toate condițiile necesare – zone special amenajate pentru copii, instructaj adaptat vârstelor mici, siguranță totală. Copilul se adaptează gradual cu senzația de echilibru în alunecare, fără să fie supus niciunui stres sau pericol.

În România, sfatul medicului pediatru este ca un copil să înceapă schiul după 4 ani, când e pregătit din punct de vedere articular.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Arhiva personala Pisica pe sarma

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!