Sari la conținut

Ce spun mamele despre grădinițele de prin lume – Elveția

Seria ”Ce spun mamele despre grădinițele de prin lume” e felul nostru de a ne lua la revedere de la grădiniță acum că Alex merge la școală. Ideea proiectului a apărut în primăvara lui 2017, plecând de la Școala în lume a Ioanei. În articole veți găsi părerile unor mame românce plecate în străinătate. Ele mi-au răspuns la câteva întrebări și au împărtășit experiențele lor, fără ca acestea să fie general valabile pentru toate grădinițele dintr-o anumită țară.
 
Andreea ne povestește azi despre cum e grădinița în Elveția, țara unde ciocolata e la ea acasă.
 
Ce așteptări aveai când ai căutat grădinița potrivită pentru copilul tău?
Să fie un mediu cald și prietenos și să știu că cel mic primește atenție și afecțiune de la personalul care îl îngrijește.
 
Ai ales o grădiniță privată sau de stat? De ce?
Până la vârsta de 4 ani toate grădinițele sunt private și se plătesc (cu o subvenție de la stat), ele nefiind obligatorii. De la vârsta de 4 ani grădinița devine obligatorie și este gratuită, fiind de stat. Poți să optezi pentru varianta privată în continuare, unde ai și program prelungit. Cea de stat are program până la ora 12.
 
La ce vârstă merg copiii la grădiniță? Există o vârstă minimă de la care sunt acceptați?

Vârsta minimă pentru creșă este de 4 luni. Pentru grădiniță vârsta minimă este de 4 ani. De fapt, conform regulii, copilul trebuie să aibă 4 ani împliniți în luna mai ca să poată începe grădinița în august. Altfel mai stă un an acasă.

(…)

Citeşte mai mult pe cristinaotel.ro

Surs foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!