Sari la conținut

Cele mai bune scoli din tara

Liceul Teoretic "Dante Alighieri" din Capitala si scoala generala nr. 195, tot din Bucuresti, aflata in sectorul 3, sunt primele doua unitati de invatamant din tara intr-un clasament alcatuit de Ministerul Educatiei in functie de solicitarile la inscrierea in clasa pregatitoare.

Pe locurile urmatoare ale topului cu 50 de locuri se afla Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova si scolile "George Calinescu" si "Otilia Cazimir", ambele din Iasi.

Clasamentul continua cu Liceul teoretic bilingv "Ita Wegman" din sectorul 2, Liceul "George St. Marincu" din Poiana Mare (judetul Dolj), scoala generala nr. 49 din sectorul 2, scoala "Pia Bratianu" din sectorul 1 Bucuresti si scoala gimnaziala nr. 1 din Moara Vlasiei (Ilfov).

Din Bucuresti, pe lista unitatilor de invatamant cele mai solicitate se mai afla scoala generala nr. 280 si Liceul "Stefan Odobleja", ambele din sectorul 5, scoala Centrala din sectorul 2, scoala Herastrau din sectorul 1, scoala "Sf. Andrei" din sectorul 6, scoala "Vasile Alecsandri" din sectorul 1, scoala "Alexandru Costescu" din sectorul 1, scoala generala nr. 51 din sectorul 2, Liceul "Alexandru Vlahuta" din sectorul 1, scoala generala nr. 97 din sectorul 4, scoala "Elena Vacarescu" din sectorul 1, Liceul "Ion Barbu" din sectorul 5, scoala generala nr. 190 din sectorul 4 si scoala generala nr. 193 din sectorul 6.
 


Intr-un alt top, al celor mai cautate 50 de scoli din Bucuresti, Colegiul german "Goethe" din Capitala ocupa locul 20, iar scoala nr. 11 "Ion Heliade Radulescu", locul 37.

Doar 746 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, respectiv 0,5% dintr-un total de 162.976 inregistrate la nivel national, nu au fost admise in prima etapa, a anuntat, luni, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

In cazul celor 746 de cereri care vor fi solutionate in etapa a doua a inscrierilor a fost formulata o singura optiune, din care lipsea aceea a unitatii de circumscriptie, a mai spus Pricopie, in cadrul unei videoconferinte cu inspectorii scolari generali.

In Bucuresti, doar 52 de cereri din totalul de 14.301 au nevoie de clarificari in etapa a doua a inscrierilor. in sectoarele 2, 3 si 6 au fost admise toate cererile din prima etapa.

La nivelul Ministerului Educatiei au fost centralizate, in prima etapa a inscrierilor, 163.722 de cereri, dintre care au fost admise 162.976, a precizat, cu acelasi prilej, ministrul Educatiei. "Niciun copil nu va fi respins. Exista locuri pentru toti copiii", a tinut sa sublinieze Pricopie.

Din totalul cererilor depuse in prima etapa, 130.776 sunt pentru copii cu varsta de peste sase ani la 1 septembrie, iar 20,1%, pentru cei care vor avea sub sase ani la data mentionata, conform datelor centralizate de minister.

Dintre cele 163.722 de cereri depuse, 83,4% sunt pentru scoala de circumscriptie, alte 16,6%, pentru alta scoala, a precizat Pricopie.

Ministrul Educatiei a mai spus ca la 422 de scoli, adica 8,9% din totalul celor 4.720 care au organizat clasa pregatitoare, au fost ocupate toate locurile, astfel ca 4.298 de scoli au locuri libere pentru etapa a doua.

Numarul scolilor cu clasa pregatitoare de anul acesta, 4.720, este cu 6% mai mare decat cel din 2012, de 4.458, potrivit Ministerului Educatiei. Tot prin comparatie, numarul total de locuri de anul acesta, 236.268, este cu 20% mai mare decat cel din 2012 - 196.311.

Sase lucruri rele pe care le invata copilul la scoala

Pentru etapa a doua a inscrierilor sunt libere, astfel, 31% din locuri, mai precis 73.292.

Potrivit ministrului Educatiei, inscrierea in clasa pregatitoare a fost organizata mult mai atent anul acesta si a decurs mult mai bine decat in 2012.

Cea de-a doua etapa de inscriere se va desfasura in perioada 8 - 17 mai si este destinata doar copiilor care nu au fost cuprinsi intr-o unitate de invatamant dupa prima etapa, iar lista finala va fi publica in 24 mai.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro