Sari la conținut

Copilul meu se trezeşte înainte de cântatul cocoşului. Ce mă fac?

Nu am un cocoş care să îmi cânte, întrucât stăm la oraş, dar dacă ar fi unul, atunci copilul meu s-ar trezi înaintea lui. Şi probabil l-ar trage de pene ca să se trezească mai repede. 

Dacă aveţi un copil care se trezeşte în jurul orei 9, să vă explic cum este cu unul care crede că ora 5 este una potrivită pentru începerea zilei.

S-a terminat cu somnul

Desigur, poţi să îţi închipui că el nu are decât să se trezească şi să se joace liniştit în camera sa în timp ce tu îţi continui somnul. Însă asta nu se va întâmpla. Pentru că vei auzi încontinuu bufnituri şi trosnituri şi ţipete. Iar eu inclin să cred că sunt făcute special ca să te trezească.

Dimineaţa tot ce a fost interzis este permis

Dacă cumva nu te-ai dat jos din pat şi încă mai visezi la somnul de dimineaţa atunci vei avea parte de câteva surprize nu tocmai plăcute când vei părăsi patul. Pentru că vei avea un copil care a pus stăpânire pe casă. Aşa că nu este de mirare să te trezeşti cu tablourile din sufragerie pictate cu carioca sau cu o întreagă cutie cu ciocolată mâncată şi aruncată în mijlocul casei

Dacă s-a trezit un copil atunci trebuie să o facă toată casa

Copiii se plictisesc singuri după ce şi-au terminat proiectele personale de genul celor de mai sus, care, culmea, nu iau decât câteva minute. Aşa că îi vor lua la rând pe cei din casă. Îţi vor ridica ploapele ca să vadă dacă trăiești, vor pune pasta de dinţi pe fraţi etc. Orice, numai să te atragă în joaca lor. Pentru că toţi cei care se trezesc devreme sunt plini de energie la primele ore ale dimineţii. Şi nu pricep cum tu ai putea să nu fii.

Avantajul lor? Somnul din timpul zilei

Dacă te întrebi cum poate să reziste un copil de dimineaţă la ore imposibile până seara având în permanenţă o tonă de energie atunci află că ei au un avantaj extraordinar – pot să tragă un pui de somn oricând doresc. După 10 ore de zbenguiala pot să se trântească pe o canapea şi să adoarmă instant. Ceea ce ţie nu ţi se întâmpla niciodată atunci când ai chef. Aşa că trebuie să rezişti lungi, infinite ore.

Dar, din fericire, am scăpat de stresul de seara.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!