Sari la conținut

Gașca Zurli se destramă? Mirela Retegan a răspuns la întrebări, după valul de plecări

Vezi gGalerie foto

Gașca Zurli, cea mai cunoscută trupă de muzică pentru copii din România, iubită mai nou și pentru succesul din lumea cinematografiei, trece printr-o perioadă extrem de tulbure. Și asta după ce trei membri ai trupei - Vero Căliman – Fetița Zurli, Ionuț Varodi – Bucătărașul Lulu și Răzvan Marina – Truli și Tura Vura -  și-au anunțat public decizia de a părăsi trupa de spectacole.

Ce se întâmplă pe mai departe cu Gașca Zurli, se destramă sau nu? Aceasta este întrebarea de pe buzele tuturor copiilor și părinților de copii mici, de când s-a aflat de plecarea artiștilor.

Fondatoarea Gașca Zurli, Mirela Retegan, a răspuns la aceste întrebări în cadrul emisiunii „Deșteptarea” de la postul de radio Europa FM.

Gașca Zurli se destramă sau nu? Răspunsul Mirelei Retegan


La replica „Deci, Gașca Zurli e pa”, spusă de unul dintre moderatorii emisiunii, Mirela Retegan, fondatoarea trupei de spectacole, a răspuns răspicat:

„Nu. Toate proiectele mele continuă. De 17 ani, oamenii vin și pleacă din aceste personaje. Sunt 25 de personaje care vor rămâne veșnic pentru copiii din România. Eu îmi doresc ca și copiii care se nasc în 2030 să fie Fetița Zurli, și Clopoțel, și Truli, și Tura Vura.”

Cum va continua Gașca Zurli

Întrebată dacă „Gașca Zurli continuă cu oameni, nu doar cu păpuși?”, Mirela Retegan a precizat că, în perioada aceasta se bazează pe ajutorul fiicei sale Maya:
„Gașca Zurli continuă. Deocamdată, Maya este, din fericire pentru mine, disponibilă și dornică să mă susțină și ajute în perioada asta și o să mergem cu mascotele în continuare. Deja suntem într-un turneu – ei în weekend sunt la Focșani și la Brăila. Și vreau să ajung, până în 2026, în toate orașele din România, cu mascote, cu oameni, cu ce o să pot și eu.”

Moderatorul a dorit să afle dacă „o să fie o altă Fetiță Zurli, nu o să mai fie Vero?”, după care a urmat răspunsul fondatoarei trupei de spectacole:

„Vero a ales să facă lucruri în lumea oamenilor mari, normal. Deocamdată, ne liniștim un pic.”

Apel către părinți să aibă mare grijă ce le spun copiilor!

În continuare, Mirela Retegan a făcut un apel către părinți să fie foarte atenți cu ce le spun copiilor lor în legătură cu schimbările din cadrul trupei de spectacole, astfel încât să păstreze magia personajelor Zurli:

„Ce e foarte important și îi rog pe oamenii mari (…) să aibă mare grijă ce le spun copiilor. Toate proiectele Zurli continuă. Absolut toate. Lumea Zurli este creată nemuritoare. Eu vreau și peste 10 ani, și peste 20 de ani, și peste 50 de ani, Fetița Zurli, Truli, Clopoțel, – toate personajele astea sunt niște modele. Ele vindecă, ele ajută. Noi mergem în spitale, facem foarte mult bine în România. Nu-i dăm barba jos lui Moș Crăciun, pentru că copilul are nevoie să creadă în Moș Crăciun, nu în poveștile noastre. Îi rog pe oamenii mari să aibă foarte mare grijă. Magicianul nu vine să-ți arate trucurile în față, că se duce pe apa Sâmbetei toată magia.”

„Atât Vero, cât și Lulu au publicat pe Facebook anunțurile că au ieșit din Gașca Zurli cât tu erai plecată în India, în vacanță. Ce înseamnă asta? Ce să înțelegem noi din asta?”, a fost o altă întrebare. La care iată ce a răspuns fondatoarea Gașca Zurli, precizând că firma este pregătită să-și continue activitatea chiar și după aceste demisii:

„Că ei și-au ales momentul așa cum au considerat ei. Noi am avut aceste discuții. Știam că lucrurile o să se întâmple în felul ăsta. Firma e pregătită să meargă mai departe.”

Întrebată dacă au existat certuri între ea și cei care și-au anunțat plecarea, Mirela Retegan a făcut câteva clarificări:

„Nu ne-am certat, dar toate despărțirile sunt grele. E foarte greu și pentru ei. E foarte greu după 14 ani să faci altceva în viață. Eu îi înțeleg și îi susțin din tot sufletul pe ce au de făcut. Nu e un moment ușor. Dar, cu siguranță că o să ne întâlnim în proiecte mari, când o să facem evenimente mari. A fost foarte greu, weekend de weekend, tu să pleci joia de acasă și să te întorci lunea. E normal să vrei să ai și tu o familie, să faci copii, să te căsătorești. Lucrurile sunt într-o transformare în viețile noastre. Eu sunt foarte recunoscătoare că au stat până acuma. Altfel, are fiecare dreptul la momentul lui de glorie. Eu așa am interpretat felul în care ei au ales să iasă pe rând și să comunice asta. Și le-am lăsat spațiu să-i cunoască lumea, să-i vadă. Din acest moment, ei vor fi descoperiți ca oameni așa cum sunt. Sunt recunoscătoare. A fost foarte greu să țin toate lucrurile astea într-o zonă foarte delicată.”

În continuare, ea atrage din nou atenția modului în care părinții discută cu copiii cele întâmplate în ultima perioadă: „Gândul meu este doar la copii. Eu știu exact ce pot să spună oamenii mari. (…) Trebuie să avem grijă ce le spunem. Atât cât pot, eu o să apăr lumea asta. Și cât o fiu inspirată să scriu cântece, să creez personaje, să fac povești, o să fac să meargă mai departe, pentru că este unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-au întâmplat în România ultimilor ani.”



 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!