Sari la conținut

vaccin antitetanos

Fetita mea in varsta de 5 ani si o luna s-a intepat intr-un cui ruginit.Am urmat schema vaccinare Infarix, ultimul fiind facut la varsta de 1 an si 3 luni , nu la 1 an(a fost racita).Am fost cu ea la urgenta la jumatate de ora de la intepatura , dar doctora de garda( care este si pediatru) nu i-a facut vaccin antitetanos.A zis ca nu trebuie daca are vaccinarurile facute.Eu sunt nelinistita.As vrea sa-i fac vaccinul.Este vreo problema?in cat timp pot face acest vaccin.S-a intepat in data de 27.07.2016, ora 19.Rog raspuns urgent! Sunt extrem de nelinistita.Va multumesc

Răspunsuri
Pe acest site raspund persoane calificate?Sau adresam intrebari ca sa ne aflam in treaba?Am fost cu fetita in urgenta la Spitalul Judetean in 24 h de la incident si,surpriza, i s-a facut vaccinul antitetanos.Sistem sanitar de tot rasul in tara noastra.10 medici-10 pareri.Ma apuc naibii de medicina, in 10 ani o termin eu!Jale,dragi parinti,ascultati-va instinctele si fiti extrem de vigilenti.In tara noastra e un haos generalizat!Mai ales in spitale!Sunt TRISTA si DEZAMAGITA!
In general, regulile de re-aplicare a vaccinului antitetanos sunt sunt urmatoarele:
Daca ai o rana adanca si murdara si nu ai facut un vaccin in ultimii cinci ani
Daca te-ai ranit (chiar nu foarte adanc) si nu mai stii cand ai facut ultimul vaccin sau au trecut mai mult de 10 ani de la ultima vaccinare.
In mod normal, dozele de vaccin aplicate corect protejeaza timp de 10 ani (unele persoane sunt protejate intreaga viata).
Cel mai bine este insa sa mergi la doctor cu cel mic, ori de cate ori are o plaga mai serioasa. Trebuie sa stii cate doze de vaccin antitetanos a primit pana atunci si sa ii explici conditiile in care s-a ranit si cu ce.
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti