Sari la conținut

Învățați-i pe copii lucruri pe care roboții nu le pot înlocui!

În timp ce în școala românească la orele de educație fizică copiii continuă să fie scutiți de părinți, iar orele de muzică și arte sunt înlocuite cu matematică și română, că sunt materii “de examen”, mai marii lumii atenționează asupra riscului la care ne supunem copiii continuând să îi învățăm noțiuni pur teoretice.  Jack Ma, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, fondatorul Alibaba și fost profesor de engleză, vorbește despre realitatea pe care o avem în față, dar continuăm să o negăm.

Până în 2030, 800 de milioane de joburi vor fi înlocuite de roboți

Noțiunile teoretice pe care le învață în prezent elevii au valoare zero în fața roboților. Predăm lucruri de acum 200 de ani și așteptăm de la copii să facă față viitorului. Nu au cum, nimeni nu poate concura cu roboții, ei sunt mult mai puternici. Așa că,  dacă copilul tău învață exclusiv ceva ce o mașinărie poate face mai bine, ar trebui să îți pui un mare semn de întrebare.

Trebuie să îi învățăm pe copii ceva unic nouă, ceva la care roboții nu ne pot bate

Copiii noștri au nevoie de valori, de credință, de gândire independentă. Au nevoie să învețe munca în echipă, grija față de cei din jur. Astea sunt atribute umane, pe care roboții, oricât de performanți și bine programați ar fi, nu le vor putea înlocui.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Sursa foto: Pexels

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!