Sari la conținut

Jocuri și activități pentru copii și părinți în autoizolare

Am fost întrebată în ultimele zile dacă pot să vin cu idei de jocuri și activități pentru copii și părinți în autoizolare. Așa că am cerut sfatul specialistului numărul 1 din casa noastră: tati.

La noi în familie soțul meu este “șeful la joacă”.

Da, eu sunt cea care îl implică pe copil, cât mai des, în activitățile din bucătărie, dar el este cel care are ideile cele mai năstrușnice în rest.
Inventează o grămadă de scenarii pentru cel mic, construiește orașe întregi din Lego, improvizează căsuțe din perne, ridică un cort din pături, face un tren din scaune, o navă din cutii de carton, trasee din scotch pentru trenulețe, face experimente simple de chimie sau fizică. Pe unele le concepe de la zero, iar pentru altele se inspiră din diverse surse.  Așa că l-am rugat să le dezvăluie mai jos, cu explicațiile aferente.

Joacă alături de cei mici este extrem de importantă în această perioadă. Ne ajută să ne conectăm cu ei și, de ce nu, cu copilul din noi. Conectarea este esențială pentru copii. Te înțelegi mult mai ușor cu ei ulterior și devin mult mai cooperanți.

În plus, unele jocuri îi ajută să-și descarce energia, furia, frustrarea, într-un mod sănătos.

Dacă vrei și tu să încerci aceste jocuri și activități pentru copii și părinți, iată câteva sugestii mai jos.

(...)

Citește mai mult pe mamamag.ro

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!