Sari la conținut

La ce treburi casnice ar trebui să se descurce copilul de 8 ani

Este important ca cei mici să învețe abilități de viață încă de la vârste fragede, pentru a se descurca mai ușor, pe măsură ce cresc. Așa cum cei mici știu să folosească dispozitivele media, tot în același mod ar trebui să știe cum să ude plantele sau să facă mici activități casnice.

Iată ce abilități de viață ar trebui să dezvolte copilul până la vârsta de 8 ani:

Hrănirea animalului de companie

Sună simplu, dar fără îndrumarea adecvată, cum poate ști un copil să hrănească animalele de companie? Asigură-te că i-ai arătat copilului de câtă hrană și apă are nevoie animalul de companie, cât de des trebuie hrănit și unde găsește depozitată mâncarea pentru acesta.

Sortarea hainelor pentru spălat

Arată-i copilului unde se află coșul de rufe și înainte să bagi rufele în mașina de spălat, sortează-le împreună cu el. De asemenea, îi poți arăta ce cantitate de balsam și detergent folosești, precum și care sunt recipientele pentru acestea.

Pregătirea mesei


Copilul de 8 ani nu trebuie să știe să gătească, dar, cu siguranță, poate ajuta la pregătirea mesei. El ar trebui să știe să așeze tacâmurile pe masă și să strângă farfuriile, după terminarea mesei. De asemenea, el ar putea ajuta la curățarea legumelor sau a fructelor.

Spălatul vaselor


Copilul de 8 ani ar trebui să cunoască elementele de bază în ceea ce privește treburile casnice. La vârsta de 8 ani un copil poate spăla singur vasele.

Folosirea aspiratorului și a mopului


Copilul de 8 ani ar trebui să cunoască modul corect de a ține mopul, precum și cum îl poate folosi.

Procesul care implică cumpărăturile pentru casă

Când copiii sunt mici, părinții îi pot duce la supermarket, pentru a-i ajuta să se familiarizeze cu procesul care implică cumpărăturile pentru casă. Un alt pas important de știut este cum se intocmește o listă de cumpărături.

Curățenia în propria cameră

Copilul de 8 ani ar trebui să știe să-și schimbe singur așternuturile de pat, să-și facă ordine în cameră și să-și golească coșul de gunoi. Acestea sunt sarcini simple care fac o mare diferență în menținerea unui dormitor curat și îngrijit.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!