Sari la conținut

Parenting modern. 3 lecții de parenting, pe care să le învățăm de la Fecioara Maria

Suntem în Săptămâna Mare, prilej cu care ar trebui să ne simțim tot mai aproape de Divinitate, de spiritul creștin și de învățămintele Mântuitorului. Și pentru că este o perioadă extrem de încărcată de semnificații, am putea să reflectăm la lecțiile care ne sunt transmise. Fecioara Maria este adesea considerată un model de maternitate și parenting în tradiția creștină, iar exemplele din viața ei pot oferi inspirație și învățăminte pentru părinți astăzi:

1.    Dragoste necondiționată. Să îți vezi fiul răstignit pe cruce, privit de toată lumea drept tâlhar, hoț, criminal, mincinos... și tu să știi și să crezi orbește în bunătatea lui, să îl susții și să îi stai la picioare cu toată inima – asta da model de iubire necondiționată! Această dragoste poate fi o inspirație pentru toți părinții în cultivarea unei relații de încredere și susținere a copiilor lor, indiferent de dificultățile sau greutățile pe care le întâlnesc.

2.    Încredere în Divinitate. Fecioara Maria a demonstrat o încredere profundă în planurile Divine și în călăuzirea lui Dumnezeu, atunci când a primit vestea că va naște pe Mesia, chiar dacă acest lucru părea imposibil din punct de vedere uman. Ea a răspuns: "Iată roaba Domnului; fie mie după cuvântul tău" (Luca 1:38), exprimându-și astfel încrederea în voința lui Dumnezeu. Această încredere poate servi ca exemplu pentru noi, părinții, în cultivarea unei relații spirituale profunde cu copiii și în învățarea acestora să aibă încredere în forțele mai mari decât ei înșiși.

3.    Învățare prin exemplu personal. Maria a fost un exemplu de credință și smerenie pentru toți cei din jurul ei, inclusiv pentru Iisus. Ea și-a trăit valorile în mod consecvent și a fost un model de comportament moral pentru copii și pentru cei din comunitatea sa. Orice părinte își poate arăta valorile în viața de zi cu zi, cum ar fi generozitatea sau compasiunea față de cei în nevoie, astfel încât copiii să poată învăța din exemplul lor.

Citește și Tradiții de Paște din întreaga lume. Ce obiceiuri se practică în alte țări

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!