Sari la conținut

Sfaturi utile pentru a atenua agitația pregătirilor din prima zi de școală

Prima zi de școală este una dintre cele mai stresante și agitate zile pentru copii și părinți. De aceea, este necesar să găsești o modalitate prin care să atenuezi agitația din prima zi de școală, care este atât de importantă pentru copii, astfel încât prichindeii să înceapă școala cu o stare de spirit cât mai pozitivă.

Ce poți face pentru a atenua agitația din prima zi de școală? Iată câteva sfaturi utile:

Culcă seara copilul cu o oră mai devreme

În timpul verii, zilele sunt mai lungi și copiii vor să se joace în aer liber până seara târziu. Revenirea la programul de somn bine stabilit îi va ajuta pe cei mici să obțină somnul de care au nevoie.

Beneficiile unui somn odihnitor includ următoarele:

  • Dispoziție mai bună
  • Sistem imunitar mai bun
  • Îmbunătățirea memoriei.

Păstrează conversațiile pozitive

Potrivit Scholastic, părinții doresc să vorbească cu copiii lor înainte de începerea școlii, pentru a vedea ce emoții îi încearcă pe cei mici când se gândesc că vor avea colegi noi de clasă. În acest fel, orice temeri legate de începerea școlii pot fi eliminate, iar copiii vor deveni mai încrezători și mai nerăbdători să-și cunoască colegii și profesorii.

Pune-i copilului întrebări deschise

Când părinții pun întrebări la care copiii răspund cu „da” și „nu”, ei nu primesc informațiile pe care se așteaptă să le primească. Cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții este să le pună copiilor lor întrebări deschise, astfel încât micuții să își poată spune părerea fără nicio întrerupere.

Asigură-ți copilul că vei fi alături de el după încheierea primei zile de școală

Potrivit NBC Miami, prima zi de școală poate fi prima oară când copiii stau departe de părinți. Asigură-ți micuțul că vei fi alături de el după încheierea primei zile de școală și că aceasta este doar o nouă parte a rutinei lor.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!