Sari la conținut

Tarta cu morcovi

Ca sa faci tarta cu morcovi ai nevoie de 500 de grame de morcovi proaspeti, patru oua, 125 de grame de smantana, 125 de grame de unt, 500 de grame de faina, 100 de grame de cascaval, sare si patrunjel proaspat.

Curata si pune la fiert morcovii intregi. Prepara aluatul pentru tarta. Amesteca faina cu 100 de grame de unt moale. In aluatul nisipos adauga un ou intreg. Framanta aluatul care trebuie sa fie ca o plastilina (daca este nevoie adauga putina apa). Pune aluatul la rece circa 30 de minute.

Scurge apa in care au fiert morcovii, taie-i in feliute si caleste-le in restul de unt, cateva minute. Potriveste de sare si piper. Da-i deoparte sa se raceasca. Unge o tava cu putin unt si intinde foaia. Bate bine trei oua cu smantana, adauga o mana de cascava ras si putina verdeata tocata fin. Pune aceasta crema peste blat, iar deasupra morcovii caliti.

Da totul la cuptor circa 40 de minute. Taie tarta calda. Poti pune deasupra seminte de dovleac sau bucatele de nuca.

 
 
Poti face din morcovi un piure pe care sa-l amesteci cu smantana si ouale. Toata compozitia se pune in gaoacea de aluat. Este mai fina, dar la fel de buna.
 
Poti coace amestecul pentru umplutura fara sa mai folosesti gaoacea de aluat. Rade morcovii prin razatoare si caleste-i bine in unt. Dupa ce s-au racorit adauga in amestec trei linguri de faina si o lingura de ulei si pune un ou in plus pe langa ingredientele initiale (oua, cascaval si smantana). Coace aceasta compozitie intr-o tava de chec, unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Reteta este perfecta pentru copii mai marei de doi ani, dar umplutura este buna si pentru copii de un an.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!