Sari la conținut

Vaccin hexavalent (DTPA-HBV-IPV+HIB)

Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la două, patru şi 11 luni. Este un ser complex care oferă imunitate împotriva a şase boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatita B, poliomielită şi Haemophilus influenzae (cauzează infecţii adeseori severe, mai ales la nou-născuţi).

Forma farmaceutică:
Pulbere şi suspensie pentru suspensie injectabilă. Componenta difteric, tetanic, pertussis, hepatitic B, poliomielitic inactivat (DTPa-HBV-VPI) se prezintă sub formă de suspensie albă, tulbure. Componenta liofilizată Haemophilus Influenzae tip b (Hib) este o pulbere albă.
Vaccinul hexavalent se administrează intramuscular profund, de preferat în locuri alternative la administrări consecutive.

Contraindicaţii:

 • Hipersensibilitate la substanţele active, la oricare dintre excipienţi sau la neomicină şi polimixină.
 • Hipersensibilitate după o administrare precedentă de vaccinuri difteric, tetanic, pertussis, hepatitic B, poliomielitic sau Hib.
 • Vaccinul hexavalent este contraindicat sugarilor cu antecedente de encefalopatie de etiologie necunoscută, apărută în primele 7 zile de la administrarea unui vaccin care conţine componente pertussis. În aceste situaţii, se va întrerupe vaccinarea pertussis, putându-se însă continua administrarea vaccinurilor diftero-tetanic, hepatitic B, poliomielitic şi Hib.
 • Ca şi în cazul altor vaccinuri, administrarea vaccinului hexavalent trebuie amânată la bebelușii suferind de boli acute febrile severe. Prezenţa unei infecţii minore nu constituie o contraindicaţie pentru vaccinare.

Sursa: www.medipedia.ro

Foto: 123rf.com

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!