Sari la conținut

A doua sarcină. Ce este bine să ştii

Poate că la primul copil nu ai stat prea mult să calculezi momentul propice, dar la al doilea, în urma experienţei avute, ai vrea să alegi cu mai mare grijă, astfel încât să iasă totul perfect. Este posibil aşa ceva? Uite ce este bine să ştii:

Timpul perfect

Deşi au fost făcute fel de fel de studii privind diferenţă de vârstă dintre copii şi când ar fi indicat să ai a doua sarcină, adevărul este ca şi la al doilea va fi exact ca la primul: te vei simţi foarte obosită, vei avea impresia că lucrurile scapă de sub control, dar în acelaşi timp ca totul este incredibil de frumos.

Controlul

Oricât ţi-ai dori, nu poţi controla totul, aşa că învaţă să te laşi purtată de val. Cu doi este cu atât mai bine să înveţi această lecţie importantă – lucrurile merg cu atât mai bine cu cât eşti mai relaxată.

A doua sarcină nu seamănă cu prima

Ba chiar, din multe puncte de vedere, va fi mai uşoară decât prima şi va trece mult mai repede. pentru că nu vei mai avea timp să te gândeşti prea mult la tine. Primul copil este acolo şi îţi cere în continuare toată atenţia. Aşa că nici nu ştii când a zburat timpul şi ai apucat să le faci pe toate.

Pregătirea copilului mai mare

Poţi să îi citeşti poveşti, poţi să îi descrii ce se întâmplă în burtică, poţi să îl laşi să comunice cu bebeluşul care va veni pe lume – adevărul este că nimic nu îl va pregăti cu adevărat pe copilul mai mare pentru ceea ce va urma. Pentru el tot va fi dificil să se adapteze la noua situaţie.

Fără tratament regal

La prima sarcină toată familia şi toate prietenele erau cu ochii pe tine, gata să te ajute dacă ar fi nevoie. La a doua acest tratament regal încetează. Vei vedea că puţini sunt aceia cu adevărat interesaţi de noua situaţie.

Sarcina nu se simte la fel

La prima sarcină ai avut greţuri dimineaţa şi arsuri stomacale în timpul nopţii? Este posibil ca la a doua sarcină să nu mai treci prin aşa ceva. Sau, dimpotrivă, poate să fie mai rău. Pentru că două sarcini nu sunt la fel, chiar dacă este vorba despre aceeaşi persoană.

Regrete

Oricât ţi-ai dori al doilea copil tot vei avea momente de regrete şi îndoieli. Te vei întreba dacă nu cumva ai stricat o situaţie care este perfectă. Te vei întreba deca vei face faţă. Şi vei regreta că nu mai puteţi să fiţi numai voi doi – tu şi cu primul copil.

Relaxare

A doua sarcină aduce cu sine mai multă relaxare. Să fie experienţă deja acumulată? Oricum, nu vei mai avea bagajul la uşă cu două luni înainte de a naşte. Şi nici nu vei mai căuta pe google să vezi ce înseamnă orice simptom, oricât de mic.

Mai uşor

Se pune ca travaliul este mult mai uşor la a doua naştere. Şi că va dura mai puţin. Se spune şi că al doilea copil are tendinţa de a veni pe lume după mai puţine zile, aşa că dacă te apropii de termen nu pleca prea departe de casă.

Iubire

La primul copil ai crezut că nu ai putea să mai iubeşti pe cineva la fel de tare. Dar a venit al doilea şi realizezi că se poate. Iubirea poate să fie infinită.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti