Sari la conținut

Boli care duc la infertilitate

Infertilitatea este o problema medicala care poate avea numeroase cauze. Se poate spune despre un cuplu ca are probleme de fertilitate daca isi propun sa aiba un copil si nu resusesc sa-l concepa pe parcursul unui an de zile.

In aceste conditii este necesara o aveluare a starii de sanatate si o serie de inverigatii care sa stabileasca cauza si, cu certitudine, daca faci sau nu parte din categoria celor care au probleme de fertilitate. In primul rand cele mai comune probleme legate de infertilitate tin de stilul de viata nesanatos

Dincolo de asta trebuie spus ca exista o serie de afectiuni cronice care au ca afect secundat inferitilitatea. Bolile afecteaza ambele sexe.
 
 

Diabetul zaharat poate duce la infertilitate in cazul barbatilor. cauza este deteriminata de faptul ca ADN-ul spermatozoizilor este afectat de un nivel ridicat de zahar din sange. Aceasta faca ca embronul format sa aiba grave deficiente congenitate care face imposibila supravieturiea lui. Femeile trebuie sa stie ca o serie de avorturi spontate poate indica, la modul general, probleme de fertilitate ale partenerului.

Boala celiaca atat la femei cat si la barbati este un factor care poate duce la infertilitate. Boala celiaca determina o proasta si deficitara absorbtie a mineralelor si vitaminelor la nivelul intestinului, fapt care afecteaza direct calitatea celulelor reproducatoare. Mai mult femeile care sufera de boala celiaca, care nu poate fi compensata prin tratamente si alimentatie adecvata, fac parte din categoria femeilor care risca sa ajunga la menopauza mai repede decat este normal.

Afectiunile tiroidiene la femei, duc in mai mult de 10% din cazuri la infertilitate. Problemele la glanda tiroida afecteaza direct ovulatia si capacitatea de a sustine o sarcina. Femeile cu deficit de hormoni tiroidieni au putine sanse de a ramane insarcinate. Problema are doua aspecte: pe de o parte mentinerea unei greutati normale, dat fiind faptul ca deficitul hormonilor tiroidieni este un factor favorizat pentru obezitate, pe de alta efectul direct asupra ovarelor. Partea buna este ca un tratament de sustinere bine aplicat face ca toate aceste probleme sa dispara.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!