Sari la conținut

Ce sa nu ii spui unei femei care nu vrea copii

Sunt convinsa ca stii cel putin o femeie care nu isi doreste copii.  In general ne gandim ca poate au ceva de ascuns, au o problema medicala pe care vor sa nu o faca publica, si in felul acesta braveaza si spun ca nu vor copiii. Asta pentru ca noi nu ne putem imagina ca exista femei care nu isi doresc copii. Si totusi, la fel de normal cum alegem sa fim casatorite sau nu, sa ne crestem singure sau nu copiii, exista femei care nu vor sa aiba copii. Nu este vorba de egoism, ci doar de o alta alegere.

Daca ajungi la subiectul copiii, iata ce sa nu ii zici unei femei care nu isi doreste in viata ei copii:

1.       Probabil nu iti plac copiii. Poate fi sau poate sa nu fie adevarat si atunci vei face o mare gafa. Exista profesori, educatori sau antrenori care adora copiii si vor sa ii invete si sa ii ghideze in viata. Dar nu isi doresc copii si in viata personala.

2.       Cine o sa aiba grjija de tine la batranete? Aici cred ca vei punein evidenta o problema de-a ta, mai curand decat de-a ei. Nu faci un copil ca un soi de asigurare pentru timpuri grele, ci faci un copil pentru bucuria de a aduce pe lume o noua viata. Iar in ce priveste persoanele fara copii, exista astazi atatea camine de batrani sau posibilitatea ingrijirii la domiciliu.

3.       O sa te razgandesti.  Asta nu numai ca este cel mai probabil neadevarat, dar nu este deloc frumos. Este ca si cum ti-ar spune cineva tie ca iti vei schimba parerea cu privire la casnicie de exemplu. Sunt subiecte profunde si poti fi sigura ca s-a gandit foarte mult timp inainte de a decide sa nu aiba copii. Si-a analizat viata si a ajuns la concluzia ca o sa fie mai implinita si fericita daca nu va avea copii. Cate femei isi analizeaza cu onestitate viata?

Citeste si parerile femeilor care nu vor sa aiba copii. 

4.       Daca vei regreta mai incolo? Acesta este un lucru pe care nu il putem gestiona, oricat de mult am dori.  Este posibil sa avem regrete mai tarziu pentru orice decizie de acum. Cea de a nu avea copii se supune acelorasi riscuri. Este posibil sa regretam ca ne-am maritat, ca nu am facut facultatea care ne placea sau orice altceva. Aceasta este viata, nu poti face intotdeauna lucrurile corecte.

5.       Nu crezi ca esti egoista? Aici nu stim cu siguranta cine este mai egoista. O femeie care alege sa faca copii pentru a-si implini ei viata sau una care nu doreste sa faca copii? Trebuie sa fim atente cu cuvintele pentru ca s-ar putea intoarce impotriva noastra.  Iar in condtiile in care populatia lumii creste exploziv in fiecare moment si nu stim ce se va intampla nu peste mult timp, nu stim cine este mai egoist.

6.        Ai fi o mama foarte buna.  Nu stiu daca o vei supara cu ceva daca ii vei spune asta insa cu siguranta nu o vei sensibiliza cu nimic. Este ca si cum i-ai spune unei persoane care danseaza ca ar fi o foarte buna pictorita. Ea a ales deja un alt drum si nu ii vei schimba calea prin afirmatii de genul acesta. 

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!