Sari la conținut

Diane 35 administrare

Indicatii: Manifestari de androgenizare la femei precum: acneea, în special formele manifeste si cele însotite de seboree sau inflamatii si formare de noduli (acnee papulo-pustuloasa si acnee nodulo-chistica), formele usoare de hirsutism, alopecia androgena. Deoarece cu acest tratament se obtine o contraceptie pe cale orala, nu mai sunt necesare alte masuri de contraceptie hormonala sau de alta natura.

Contraindicatii: Sarcina si alaptarea, tulburarile hepatice grave, în antecedente sau existenta unor tumori hepatice, antecedente de icter idiopatic de sarcina, de herpes sau prurit grav în timpul sarcinii. Sindromul Dubin-Johnson si Rotor. Existenta sau antecedente tromboembolice, carcinomul mamar sau de endometru (chiar tratat), diabet grav cu modificari vasculare. Tulburarile de metabolism lipidic, forme grave de hipertensiune, otoscleroza cu înrautatirea starii în cursul sarcinilor anterioare. Motive pentru oprirea tratamentului sunt: cefalee ce se manifesta pentru prima data sub forma de migrena sau cu o frecventa neobisnuita, tulburari senzoriale si în special tulburari acute de vedere, primele simptome de tromboflebita sau tromboembolie, înainte de o operatie planificata (cu 6 saptamani înainte), imobilizare prelungita (de ex. dupa accidente), aparitia unui icter, în caz de hepatita anicterica, de prurit generalizat, cresterea frecventei acceselor epileptice, cresterea semnificativa a tensiunii arteriale.

Precautii: Exista posibiliatea influentarii tolerantei la glucoza. Este posibila o reducere a eficientei actiunii preparatului prin grabirea metabolizarii acestuia datorita unor inductori enzimatici, ca de exemplu prin barbiturice, rifampicina, antiepileptice (ca Barbexaclon, Carbamazepin, Phenytoin, Primidon) ca si prin distrugerea florei intestinale prin antibiotice (de ex. ampicilina).

Reactii adverse: Sangerari intermenstruale, greturi, cefalee, tensiune mamara, stare de deprimare, jena gastrica, modificarea libidoului, cloasma,exista posibilitatea unui risc crescut de boala tromboembolica. In cazul in care suferiti de: hipertensiune arteriala, epilepsie, coree, porfirie intermitenta, diabet, varice, otoscleroza, scleroza multipla, tetanie latenta, flebita va recomandam sa cereti parerea unui specialist. Femeile peste 30 de ani carora li se administeaza acest tratament nu trebuie sa fumeze!

Compozitie:1 drajeu contine: 2 mg cyproteron acetat si 0,035 mg etinilestradiol.

Actiune: Cyproteronul acetat continut de acest medicament inhiba actiunea hormonilor masculini (androgeni), produsi de organismul femeii. În timpul administrarii de Diane-35 se reduce functia glandelor sebacee glanda cu un rol important în aparitia acneei si seboreei. Dupa acteva luni de tratament (aproximativ 3-4 luni), focarele de acnee se vindeca. Parul si pielea, care sunt grase, redevin normale, se reduce caderea parului. În cazul manifestarilor de hirsutism sunt necesare mai multe luni de tratament.

Administrare: 1 drajeu/zi începând cu prima zi a menstruatiei, timp de 21 de zile, dupa care urmeaza 7 zile de pauza, apoi se continua cu un drajeu/zi timp de 21 de zile, alte 7 zile de pauza, etc. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti