Sari la conținut

Buna ziua. Ma numesc Oana si as avea o...

Buna ziua. Ma numesc Oana si as avea o intrebare. Nu am un ciclu regular, deobicei durata intre ciclu e de 32 zile plus minus, luna aceasta mia venit pe 6 si mia durat 5 zile cand as avea perioada fertila? Metoda calendarul imi arata pe azi pe 20 incepe ovulatia. Nu stiu ce sa cred! Ma puteti ajuta dumneavoastra cu un sfat si cum as putea calcula perioada fertila.!!! Multumesc mult o zi buna

Răspunsuri
La ciclul menstrual 28 de zile perioada fertila este in a 14 zi de la prima zi de cm. Daca ciclul tau este de 32 +/- aunci perioada fertila este a 15 sau 16 sau 17 zi de la prima zi de CM. Ca sa fii sigura ca nu ratezi perioada fertila puteti avea relatii incepand cu a 12 zi dupa prima zi de CM si pana vine acesta , cu pauza de 3-4 zile intre relatii. Chiar daca ovulul tau este apt doar max 24 de ore spermatozoizi rezista intrauterin intre 3 si 5 zile, deci are timp sa-l "prinda". Love and Relax.
ea mai simplă metodă e să îți instalezi pe telefon period tracker și să îți notezi când ai ciclu în fiecare lună, el îți va calcula în funcție de ultimele 3 luni care e media la care îți vine ciclu și când ești în perioada fertilă. e ușor de folosit și extrem de util. Eu așa am ramas gravida, am 36s5z. Sau dacă nu ești 100% sigura de metoda calendarului, rămân testele de fertilitate, găsești în orice supermarket.
Cea mai buna metoda e sa iti cunosti fff bine corpul tau. Calculele facute pe net dupa diverse calendare nu corespund intotdeauna cu realitatea (cel putin in cazul meu nu a fost asa, eu am ovulatie precoce z10-11 la un CM de 27-28 zile). Exista 2 metode (confirmate de mine) care au functionat. Una e buna pentru determinarea perioadei fertile (metoda cervixului si a mucusului cervical - in functie de pozitia colului uterin si a consistentei mucusului) si cea de confirmare a ovulatie (metoda temperaturii bazale - se ia cu acelasi termomentru, in fiecare dimineata la aprox aceeasi ora, inainte de a te da jos din pat). Ca sa poti sa iti dai seama cand ai exact perioada fertila, trebuie urmarite aceste aspecte cel putin timp de 3 luni. Multa bafta!!!
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!