Sari la conținut

cand si cum v-ati hotarat sa faceti al doilea...

cand si cum v-ati hotarat sa faceti al doilea copil?

Răspunsuri
Eu cu sotu ne am hotarat sa mai facem al doilea copilas cand avea baitelu 10 ani si din pacate am perdut sarcina si anu acesta fc 12 ani si tot ne mai dorim un copilas.
E simplu ......ori vrei ...ori nu vrei.......ca daca esti nehotarata....cand te decizi s ar putea sa nu ramai.......eu am doua minuni de baieti....unul are 6 ani si celalalt 9 luni.....nimic nu i mai frumos in viata decat aceste minuni.....
La noi a fost simplu, amândoi ne-am dorit bebe no. 2, cât mai repede după bebe no. 1, așa că va fi o diferență de aprox. 2 ani și 6 luni. Am avut tot felul de frici și emoții, dar când am văzut la eco cum îi bate inimioara, ne-am topit amândoi și asteptăm cu emoție (dar si cu ceva frica) momentul în care vom fi 4:D
buna,
noi o sa mai astepta, macar un an pana sa ne punem pe treaba, apoi cum o vrea Dumnezeu.Cel mare va avea sa zic undeva in jurul varstei de 4 ani si cel mic cateva saptamani.as vrea sa fie o diferenta de maxim 6 ani intre ei,dar sa vedem.
si asta e un moment destul de dificil. si suntem inca la primul. dar me dorim si pe al doilea desigur. mi'ar place diferenta sa fie undeva la 2 ani jumate -3. sincer am o oarecare frica ca eu am rh negativ(nu mi s a facut vaccinul dupa prima nastere) si am fost sfatuita sau mai bie zis avertizata!! sa astept macar 5 ani sa elimin orice pericol. dar cred ca in toate Dumnezeu este cel care hotaraste.
Unele femei spun ca pot "programa" cel de-al doilea bebe, altele spun ca vine el atunci cand vrea. Dar stiti ca depinde mult si de noi; putem stopa sau nu acest lucru. Cunosc persoane care au ramas insarcinate cand aveau un copil in varsta de 3 luni, altele care au facut un bebe cand primul copil avea intre 11-15 ani. Cazuri si cazuri. Unii sunt de parere ca ar fi bine daca diferenta dintre copii nu ar fi foarte mare, in acest fel cei doi cresc impreuna, impart "aceeasi" copilarie. Desi se spune ca daca ai un copil mai mare, acesta poate fi un real ajutor in ceea ce priveste cresterea celui de-al doilea, acest lucru nu se adevereste decat rareori. Armonie in familie sa fie...:)
Noi am fi vrut imediat dupa primul. Dar nu s-a intamplat sa fie. Dupa 5 ani am ramas insarcinata din nou. Diferenta dintre ei este de 6 ani. Putin cam mult, dar cred ca e mai hreu daca sunt de varste apropiate. Greu pentru sistemul nervos al mamei, adica :).
Noua pur si simplu ne era dor de mirosul de bebelus, dar si fetita isi dorea foarte mult un fratior.Asa ca ne-am hotarat sa o luam de la capat cu bebeluseala dupa 5 ani. Acum mi se pare ca as fi facut cea mai mare greseala daca ramaneam la prima mea decizie de a avea doar un copil.
Noi ne-am decis sa facem cel de al doilea copil in momentul in care lucrurile au devenit mai usoare dupa nasterea primului, cam la un an si jumatate. Ne dorim sa fie diferenta mica intre ei, sa fie parteneri de joaca si de viata. Mai avem 5 luni si il cunoastem si pe cel de-al doilea copil al nostru.
Eu am crescut fara frati fara surori am fost singura la parinti si mi-a fost tare greu ca nu aveam cu cine sa ma joc cu cine sa vorbesc (in afara de prietene) asa incat am stiut de la inceput ca vreau doi copii!
Trimite răspunsul la întrebare
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter
Life.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

Evenimente Bucureşti