Sari la conținut

Iulie: cea mai buna luna pentru a concepe

Vrei un copil? Ei bine, acum, iulie, este cea mai potrivita luna a anului. Sa iti spun numai cateva dintre avantaje.

 

1. Copilul tau se va naste primavara

Asta inseamna ca in perioada in care este cel mai mic si mai vulnerabil va beneficia din plin de caldura. Veti putea sta mult afara, vei putea alapta in parc fara dificultate, va avea putine haine pe el. Aproape 9 luni in care nu va avea probleme cu frigul. Ce ti-ai putea dori mai mult? 

2. Stiai ca vara virusii dorm?

Stau si hiberneaza, nu le place deloc caldura. De asta si faci febra atunci cand intri in contact cu un virus, in acest fel corpul il elimina. Daca nasti un copil primavara ai cea mai lunga perioada in care puteti sta linistiti in ceea ce priveste imbolnavirile. Incepand cu octombrie / noiembrie mai bine evitati aglomerarile.

3. Este mai usor cu scoala

Scolile incep in septembrie si asta inseamna ca atunci cand va trebui sa mearga va avea tocmai varsta potrivita. Cand esti mic cateva luni sunt foarte importante. Ele pot face diferenta intre o adaptare usoara si una dificila. Si este mult mai bine daca se incepe cu dreptul, cu cele mai bune sanse de reusita.

4. Prinzi caldurile mari la inceputul sarcinii, nu la final

Finalul sarcinii este foarte obositor: kilogramele in plus, retentia de apa, burta mare, transpiratia excesiva, toate se aduna. Daca adaugi peste toate astea si temperaturi caniculare, atunci obtii o situatie extrem de chinuitoare. Este mult mai placut sa petreci luna noua in aerul racoros si proaspat de primavara.

5. Cei mai multi copii sunt conceputi in vacanta

In iulie mai uitam de stres si probleme. Lasam in urma strazile aglomerate, serviciile care nu ne dau pace, oboseala. Stam pe mal de mare sau pe pisc de munte si ne bucuram de viata. Asa ca, in mod natural, putem sa creem o noua viata. Este mai sigur si mai eficient decat orice alta metoda. Ca sa nu spun ca si mult mai placut.

6. Vacanta si in anul care vine

Vara asta va bucurati de voi doi, vara viitoare va bucurati de voi trei. Cand va veni vara bebelusul va avea deja trei luni de zile si cea mai dificila perioada va fi trecuta. Veti putea calatori. Hei, veti putea reveni chiar in locul in care l-ati conceput, ca sa incheiati cercul. Nu ar fi asta o traditie minunata?

 

Eu am conceput ambii copii in septembrie. A fost bine, tot ne-am putut bucura de vara. Insa si mai bine ar fi fost daca am fi avut inca doua luni in plus!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!